După Atom V8, Ariel pregăteşte o "super motocicletă"

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.08.2011
Creatorii lui Atom V8, maşina care accelerează la fel de repede ca un Bugatti Veyron, pregătesc o super motocicletă care va costa peste 22.000 de euro.

Esential

22.000 de euro ar urma să coste motocicleta celor de la Ariel.

După ce au revoluţionat lumea auto cu modelului lor, Atom V8, britanicii de la Ariel caută să îşi extindă gama de produse cu o motocicletă. Oficialii constructorului de nişă susţin că în 2012 vom asista la debutul unei super motociclete, care va costa peste 22.000 de euro.

Simon Saunders, şeful Ariel, susţine că pentru dezvoltarea viitoarei motociclete se vor investi resurse generoase. Propulsia va fi asigurată de un motor Honda, constructorul japonez urmând să furnizeze şi unităţi pentru Atom, deja celebrul model de stradă.

Saunders, un pasionat al motocicletelor, este de părere că viitoarea creaţie pe două roţi va fi un frate perfect pentru Atom: "Nu va avea nici o influenţă negativă asupra maşinii. Mai mult decât atât, motocicleta şi Atom vor fi construite după aceeaşi filosofie."

Cadenţa de producţie a super motocicletei va fi cuprinsă între 100 şi 200 de unităţi pe an, fiecare exemplar urmând a fi asamblat manual, după specificaţiile proprietarilor, ceea ce va duce la combinaţii unice.

Pentru a-şi susţine proiectul, Saunders a dat publicităţii şi o primă schiţă a super motocicletei pe care o pregăteşte.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru