Ariel Atom 3.5, versiunea actualizată a supercarului britanic

de Sebastian Toma
Joi, 11.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ariel i-a aplicat lui Atom o actualizare, botezată Atom 3.5. Aceasta prezintă o versiune modificată a şasiului lui Atom V8 şi are alte modificări care îi sporesc confortul.

Ariel Atom a primit o nouă versiune, numită 3.5, care reprezintă o actualizare semnificativă a roadsterului britanic. Modelul are un şasiu construit pe o versiune modificată a celui care echipează versiunile V8 şi Mugen ale lui Atom, pe când amortizoarele şi suporţii motorului au fost modificate pentru a oferi un plus de confort şi tracţiune superioară. Capota a fost restilizată, iar ceasurile de bord cu LED au un nou afişaj, care integrează şi un indicator pentru schimbarea treptelor de viteză. În plus, Ariel Atom are un set de blocuri optice noi, un set de semnalizatoare cu LED-uri şi stopuri cu LED-uri.

Motorizarea standard, un iVTEC de 2.0 litri de origine Honda, a rămas neschimbată. Însă, versiunea supraalimentată dezvoltă 10 CP în plus, totalizând 310 CP. Pentru a obţine cei 10 cai putere în plus, englezii de la Ariel au modificat admisia, sistemul de alimentare şi au reprogramat unitatea ECU.

Urmareste Automarket
Ariel Atom încearcă să ofere senzaţia pură a condusului eliminând elemente precum parbriz, geamuri laterale, portiere, covoraşe interioare, portbagaj, feţe de uşi, plafon şi multe altele.
A
cestă configuraţie îi permite lui Atom să ofere o masă redusă, iar acest lucru se traduce prin performanţe excepţionale atunci când este animat de un motor de peste 200 CP, cum este cazul unităţii de 245 CP oferite pe modelul de bază.

Via Ariel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru