BMW și Daimler au semnat parteneriatul pentru dezvoltarea de tehnologii autonome: sistemele vor fi introduse începând din 2024

de Daniel Popescu
Joi, 04.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW și Daimler au semnat oficial contractul cu privire la dezvoltarea comună a unor tehnologii autonome. Primele sisteme autonome vor apărea pe modele BMW și Mercedes-Benz în 2024.

La sfârșitul anului trecut, Grupul BMW și Daimler au anunțat că negociază semnarea unui amplu parteneriat care are drept obiectiv dezvoltarea unor tehnologii autonome comune, cu scopul principal de a reduce costurile.

La mai bine de 6 luni distanță, cei doi constructori germani au anunțat semnarea oficială a contractului pentru această colaborare.

Parteneriatul prevede că cei doi producători vor dezvolta în comun sisteme de asistență, tehnologii autonome pentru condusul pe autostradă și tehnologii pentru parcare automată, toate la nivelul de autonomie 4 din 5. În plus, există în continuare negocieri pentru extinderea colaborării în zona sistemelor autonome pentru zone urbane, care sunt semnificativ mai dificil de implementat.

De asemenea, BMW și Daimler afirma că parteneriatul nu este unul exclusiv, astfel că și alți producători se pot implica în colaborare.

Primele sisteme de acest gen rezultate în urma colaborării vor fi disponibile pe modele de serie BMW și Mercedes-Benz începând din anul 2024, iar soluțiile tehnice vor fi implementate în mod independent de fiecare producător.

Parteneriatul prevede o cooperare strânsă între peste 1.200 de specialiști de la Campusul Autonomous Driving din Unterschleissheim (în apropiere de Munchen), Centrul de Tehnologie Mercedes-Benz din Sindelfingen și Centrul de Tehnologie și Testare Daimler din Immendingen.

Noul parteneriat vine la numai câteva luni după ce BMW și Daimler au oficializat unirea serviciilor de car sharing, închirieri auto, parcări și încărcare de mașini electrice.

Via BMW, Daimler

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru