Daimler și BMW negociază un parteneriat tehnic: cei doi constructori ar putea dezvolta platforme comune și tehnologii autonome

de Daniel Popescu
Joi, 20.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler și BMW analizează posibilitatea unui parteneriat tehnic prin care să dezvolte în comun diverse platforme, baterii pentru mașini electrice sau tehnologii autonome, potrivit presei internaționale.

Marii constructori auto europeni explorează în prezent diverse posibilități de cooperare, iar o serie de surse citate de agenția de presă Bloomberg susțin că BMW și Daimler, compania care deține Mercedes-Benz, se află în negocieri pentru un posibil parteneriat.

Cele două companii analizează posibilitatea de a dezvolta în comun diverse platforme, baterii pentru mașini electrice sau tehnologii autonome, însă discuțiile sunt în stadiu incipient și ar putea dura ani de zile până la concretizarea acestora.

De altfel, informații despre o posibilă colaborare între cele două părți au apărut încă de acum aproape doi ani, iar constructorii sunt deja implicați într-o serie de proiecte comun: au cumpărat aplicația de navigație Here împreună cu Audi și au decis să unească cele două servicii de car-sharing pe care le dețin, Car2Go și DriveNow.

Negocierile vor fi de asemenea complicate și din cauza unor suspiciuni de cartel care au existat anterior între BMW, Daimler și Volkswagen.

În prezent, Daimler are un parteneriat tehnic și cu Alianța Renault-Nissan pentru dezvoltarea comună a unor motoare, în timp ce BMW cooperează cu Toyota pentru a dezvolta împreună Z4 și Supra.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Adrian
    Aoleu cum suna asta! Deja multi fani MB si BMW se pregatesc sa-si taie venele.
    E ca si cum Trump cu Macron ar conveni sa faca share de neceste.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru