Atac la A6 Allroad: Mercedes-Benz va construi o versiune cross a noului Clasa E Estate

de Mircea Meşter
Joi, 09.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Se încinge bătălia într-o zonă până acum acoperită foarte puțin, dar apreciată de clienți: break-urile cross premium. Iar Mercedes este următorul pe listă, prin viitorul Clasa E All Terrain.

După ce o bună perioadă Audi (prin A6 Allroad) și Volvo (prin XC70 și viitorul V90 Cross Country) au fost singurele mărci care au oferit un model care marșează pe ideea de break cross în segmentul mare, Mercedes-Benz își propune să recupereze cât poate din felia de segment destinată celor care vor o mașină de familie capabilă în soft-road, dar care urăsc SUV-urile.

Evident, lansarea recentă a noii generații Clasa E în versiune Estate a fost momentul potrivit pentru anunțul care confirmă existența viitoarei versiuni de caroserie. Numele său va fi, spun englezii de la Autocar, Clasa E All Terrain, iar oferta estetică și de motorizări va coincide în mare cu cea prezentă pe break-ul german. Diferențele vor fi făcute de înălțarea gărzii la sol și de o serie de elemente estetice și practice adiționale care vor completa look-ul "dur" al modelului Mercedes. Din dotarea viitorului Clasa E cross nu va lipsi nici o suspensie pneumatică adaptivă care va oferi posibilitatea reglării manuale a unghiului de atac în momentele în care e nevoie de asta.

"Nu va fi la fel de bun în off-road precum un SUV, dar va putea merge mai departe decât se așteaptă cei mai mulți dintre viitorii posesori", spune Michael Kelz, inginerul-șef al proiectului Clasa E, citat de Autocar.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Deci avem Allroad (Audi), Alltrack (VW) si acum apare si All Terrain. Marketing-ul cam duce lipsa de idei in alegerea numelor.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru