Audi a finalizat achiziţia Ducati

de Sebastian Toma
Vineri, 20.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a finalizat achiziţia mărcii Ducati, iar CEO-ul constructorului din Ingolstadt a fost numit membru al consiliului director al celebrulei mărci italiene.

Audi a finalizat procedurile de achiziţie ale mărcii Ducati, cea mai celebră marcă de motociclete din Italia. Marca italiană a fost cumpărată pentru 850 de milioane de euro şi este cea de-a 12-a marcă înglobată de germanii de la Grupul Volkswagen. Ducati este a treia marcă italiană achiziţionată de concernul Volkswagen, după Lamborghini şi Italdesign. Tot în 2012, cei de la Volkswagen au cumpărat o altă legendă italiană, complexul de testare Nardo. Rupert Stadler, CEO-ul Audi, a fost numit membru al consiliului director al Ducati. Axel Strotbek, CFO-ul mărcii germane, a fost şi el numit membru în consiliul care conduce marca Ducati, alături de Horst Glaser, un alt director al mărcii germane.

Între timp, Gabriele Del Torchio, CEO-ul Ducati, a fost numit membru al consiliului director al mărcii Lamborghini. Cei de la Audi spun că actualii manageri ai mărcii Ducati vor rămâne în consiliul director al constructorului şi vor rămâne responsabili de conducerea mărcii.

"Ducati este cunoscută la nivel mondial ca o marcă premium în rândul constructorilor de motociclete şi are o tradiţie îndelungată în construcţia de motociclete sport.

Ducati are o expertiză vastă în motoarele de performanţă şi în construcţia elementelor cu masă redusă şi este unul dintre cei mai profitabili constructori de motociclete din lume. Aceste lucruri îi fac pe cei de la Ducati să se potrivească de minune cu marca Audi", a declarat Rupert Stadler, şeful mărcii Audi.

Esential 12 mărci compun portofoliul Volkswagen Group.
Cei de la Audi au mai avut o tentativă de achiziţie a mărcii Ducati, în 2005, când marca italiană a fost achiziţionată într-un final de concernul Investindustrial, concern care deţine în prezent 70% din acţiunile Ducati. Ducati a vândut 42.000 de motociclete în anul 2011 şi a avut venituri de 480 de milioane de euro în anul respectiv. Constructorul italian de motociclete are 1.100 salariaţi. Tot în 2011, Ducati a câştigat al 17-lea titlu de Campion Mondial la Constructori în World Superbike. Cei de la Volkswagen Group sunt de părere că marca italiană se poate extinde pe pieţele din Asia şi America de Nord.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (5)

  • Vasilica
    Uite ca acum VAG ofera si mobre!!
    4 14
  • @ Vasilica
    In curand va oferi si scutere, achizitia Piaggio de catre Ducati in viitorul apropiat fiind foarte probabila . Piaggio detine pe langa Vespa si Moto Guzzi si Aprilia .
    15 0
  • @ Automarket
    VW Group este aproape de a cumpara total sau partial constructorul asiatic Proton ce detine si Lotus ( http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120719/OEM/120719825/1424/vw-mulls-renewed-bid-for-malaysias-proton-sources-say ) . Achizitia Proton si implicit Lotus de catre VW Group ar explica decizia prin care Porsche a renuntat la un model sportiv sub Boxster ce ar fi concurat direct cu modelele Lotus .
    10 0
  • Incet,incet vand tot italieni,pana nu le mai ramane nimic...iar nemtii se bucura de toate achizitiile!!!
    14 1
  • De ce a durat atat?

    Era f simplu, se ducea CEO-ul la ducati si zicea
    Buna ziua, as vrea si eu sa cumpar firma, cat costa?...

    Bun, pot plati cu cardul?

    Factura o vreau pe firma, pe SC VW SRL

    Si gata tranzactia :)
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru