Porsche a cumpărat pista de la Nardo

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.04.2012
Nemţii de la Porsche au cumpărat pista de teste Nardo din Italia. Complexul din provincia Lecce are o suprafaţă de 700 de hectare şi era deţinut de compania care vroia să relanseze marca De Tomaso.

Porsche Engineering a achiziţionat complexul Nardo din Italia. Centrul Tehnic Nardo era deţinut de Gian Mario Rossignolo, compania italiană care deţine marca De Tomaso, iar suprafaţa sa este de 700 de hectare. Pe lângă circuitul oval de înclinat de 12.5 kilometri, complexul Nardo include şi un circuit de manevrabilitate de 6.2 kilometri şi o serie de facilităţi care permit simularea anumitor condiţii atmosferice asupra diverselor suprafeţe de drum. Porsche mai are un centru de testare, în Weissach, dar noua lor facilitate le va permite să facă şi mai multe teste pentru viitoarele lor modele. Cei de la Porsche spun că alegerea pistei de la Nardo vine şi pe fond climatic, vremea din Italia făcând posibilă lucrarea în trei schimburi, şapte zile pe săptămână, pe tot parcursul anului.

Porsche Engineering Group va oferi servicii complete de dezvoltare pentru toţi clienţii săi din industria auto şi alte sectoare la nivel global, acestea variind de la închirierea unor spaţii pentru testare până la dezvoltarea unor modele noi.

Prototipul lui Porsche 918 Spyder este printre primele modele Porsche care vor fi dezvoltate pe circuitul italian. Graţie amplasării, acest circuit le va oferi încă un element în plus faţă de autostrăzile din Germania şi circuitul Nurburgring – discreţia.

Pista ovală de la Nardo are o lăţime de 16 metri şi are un inel interior separat cu o lăţime de nouă metri. Cei 16 metri sunt divizaţi pe patru benzi, iar şoferul care conduce pe a patra bandă nu trebuie să rotească volanul pentru a vira, cât timp circulă cu o viteză de până la 240 km/h. De asemenea, celelalte trei benzi au şi ele această caracteristică, atinsă la 190, 140 sau 100 km/h. Koenigsegg CCR deţine recordul de viteză pe circuitul de la Nardo pentru modelele de serie. Recordul respectiv a fost depăşit doar de Bugatti Veyron pe pista privată Ehra-Lessien din Germania, unde modelul suedez nu a avut acces. Pista de la Nardo se mândreşte şi cu un record de siguranţă, un singur deces fiind înregistrat pe acesta de când a fost construită.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • jake sully
    Haoleuuuu...Cum?...Porsche a cumparat pista de la Nardo????...Acelasi Porsche care apartine acu' grupului VAG???...Nu se poate....Inseamna ca astia au bani...Inseamna ca le merge bine...

    Astept haterii...Sunt sigur ca Renault o sa cumere N-ringu'...Cat de curand!!!!!
    15 5
  • pretul?
    1 0
  • @ dany
    undisclosed
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru