Audi a început producția SUV-ului electric Q4 e-Tron

de Lestyan Bela
Joi, 25.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Q4 e-Tron este un SUV electric care tocmai a intrat pe linia de producție a uzinei multi-marcă din Zwickau. Modelul are la bază platforma modulară Volkswagen MEB.

Audi a demarat producția modelului Q4 e-Tron. SUV-ul este asamblat la uzina din Zwickau, Saxonia, locul unde s-a născut compania germană în 1909. Fabrica va produce mai multe modele electrice ale brandurilor grupului Volkswagen, printre care și noul Volkswagen ID4. 1400 de angajați VW lucrează alături de peste o sută de specialiști Audi la asamblarea primul SUV electric Audi.

Mașina este produsă într-o uzină neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2. Germanii plănuiesc să accentueze ideea de reducere a noxelor pe viitor. Odată ajunse la finalul vieții, bateriile SUV-ului electric vor putea fi reciclate pentru a genera materie primă pentru alte baterii.

Când vine vorba de specificații tehnice, Q4 e-Tron promite 306 cai putere și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6.3 secunde. Motorul electric va fi alimentat de o baterie cu o capacitate de 82 kWh și va garanta o autonomie de 450 de kilometri conform WLTP

Audi Q4 e-Tron va fi lansat la mijlocul lunii aprilie și va intra pe piață în vara acestui an.

Via: Audi

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    BRAVOS AUDI!

    Asteptam si preturile modelului Q4 e-tron.
    5 8
  • netam-nissan
    fericiți cei bogați cu electronu ca dl ACE - eu aștept salariile restante.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru