Audi A6 Allroad nu va mai suferi de singurătate: Mercedes E-Klasse AllTerrain se lansează în toamnă

de Bogdan Mirică
Joi, 14.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va oferi o alternativă la actualul Audi A6 Allroad. Germanii vor lansa E-Klasse AllTerrain, adică o variantă pentru teren accidentat.

Inspirați de succesul rivalilor de la Audi, care au ajuns deja la a treia generație A6 Allroad, cei de la Mercedes vor să exploateze această nișă. Prin urmare, noua generație E-Klasse, expusă zilele trecute în cadrul Salonului Auto de la Detroit, nu doar că a devenit cel mai avansat E din toate timpurile, dar are șanse să fie și promotorul unei noi variante de caroserie.

Ca și în cazul lui A6 Allroad, noul Mercedes E-Klasse va fi bazat pe varianta break a modelului și va oferi clienților o gardă la sol ușor înălțată, protecție pentru partea inferioară a caroseriei și un sistem de tracțiune integrală 4Matic în standard.

Modelul se va numi Mercedes E-Klasse All-Terrain și va fi introdus oficial în luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, alături de varianta Estate a actualului E-Klasse, pe care se va și baza.

Matthias Luhrs, vice-președintele diviziei globale de vânzări Mercedes-Benz, a declarat recent că modelele break nu sunt populare în Statele Unite, prin urmare nici măcar un break cu trăsături de SUV nu ar urma să fie bine primit.

În schimb, Mercedes E-Klasse AllTerrain va fi dedicat altor piețe globale, cea mai importantă fiind Europa, unde va fi introdus spre sfârșitul acestui an.

Urmareste Automarket
Deși nu există vești despre o variantă AllTerrain și în cazul lui C-Klasse, menită să concureze cu recent lansatul A4 Allroad, același Luhrs a declarat într-un interviu că modelul a fost luat în discuție și așteaptă aprobarea.

Alături de E-Klasse Allterrain, Mercedes a mai confirmat alte trei premiere pentru acest an. Prima se va consemna în august și va fi o variantă decapotabilă a lui C-Klasse, al doilea va sosi spre sfârșitul verii și va fi noul GLC Coupe, rivalul lui BMW X4, anticipat deja de un concept cu același nume. Cel de-al treilea model anunțat este C450 AMG 4Matic, care va suferi mici modificări și va fi oferit alături de o nouă transmisie 9G-Tronic.

Comentarii (8)

  • ...cu siguranta va veni si volvo cu ceva (bazat pe s90) cum l-or numi ramane de vazut...
    6 13
  • Cum l-or numi?! Volvo are de ceva timp Cross Country.
    12 2
  • ma refeream la un cross country derivat din s90 (modelul care tocmai a aparut)
    6 7
  • mai e si Subaru Outback pe acolo, dinainte de a6 allroad...
    10 8
  • AlexDon
    @mog : Cum poti sa compari Audi , BMW , Merc cu Subaru ? :)))
    6 11
  • Outback e mai micut decat A6 sau E klasse. XC70 era de marimea lui A6 Allroad
    3 3
  • e vorba de segment, nu la care e premium sau nu.
    sunt diferent mici la marimi, L 4.7m vs 4.9m si l 1.7m vs 1.8m
    5 3
  • arogantul
    XC70 care e varianta ridicata a lui V70, a facut deja istorie si este pe strazi o prezenta mai clara decat A6 allroad, sunt putini care recunosc un allroad, dar un xc 70 il recunosti imediat.
    din pacate nu va mai exista un nou XC 70 pt ca nu va mai exista un V70
    viitoare masina care va avea dimensiunile si menirea lui xc70 va fi V90 cross country
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru