Audi A8 ar putea primi un înlocuitor cu tracţiune spate în 2016

de Sebastian Toma
Joi, 30.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie a lui Audi A8 este programată pentru debut în 2016. Aceasta ar putea fi primul Audi postbelic cu tracţiune spate, anunţă Car and Driver.

Audi A8 va primi un înlocuitor în 2016, anunţă Car and Driver, iar modelul respectiv vine o o serie de schimbări dramatice. Principala schimbare vine la nivelul propulsiei, americanii anunţând că noul A8 va avea şi versiuni cu tracţiune spate, ceea ce ar însemna că vorbim despre primul Audi cu tracţiune spate construit după cel de-al Doilea Război Mondial, exceptând modelele de competiţie. Schimbarea vine pe fondul preluării platformei MSB care va echipa şi noua generaţie a lui Porsche Panamera, oferită în standard cu tracţiune spate. Totodată, cei de la Car and Driver spun că platforma viitoarelor A8 şi Panamera va fi împărţită şi cu modelele din gama Bentley.

Noua platformă a lui A8 ar putea implica şi renunţarea la Audi Space Frame în favoarea unei caroserii care îmbină aluminiul cu aliaje de oţel cu rezistenţă înaltă. Cei de la Audi ar putea folosi şi materiale compozite pentru noua lor navă amiral, totul pentru a mări rezistenţa caroseriei şi pentru a reduce masa totală. Nemţii vor oferi şi versiuni cu tracţiune integrală, pentru a nu pierde baza de clienţi care doreau să obţină aceleaşi senzaţii la volan la bordul lui A8.

Esential 400 CP va dezvolta versiunea V8 4.2 TDI a lui Audi A8 odată cu facelift-ul, spun cei de la Car and Driver.
Actuala generaţie a lui Audi A8 urmează să primească un facelift, în cadrul căreia vor fi actualizate şi motorizările.
Potrivit celor de la Car and Driver, motorul V8 TDI va dezvolta peste 400 CP în noua versiune, iar motorul W12 va deveni şi mai puternic. Pentru moment, cei de la Audi nu au comentat încă posibilitatea renunţării la platforma MLB a actualului A8 pentru noua generaţie, dar schimbarea este foarte probabilă, spun americanii de la Car and Driver.

Via CarandDriver

Comentarii (7)

  • Lasa c-au protejat japonezii natura in Japonia, mai ales in zona Fukushima, cu reactoare de prin anii "60, atat de mult s-au gandit la mediu si la siguranta incat n-au modernizat nimic, mai ales ca stiau ca sunt intr-o zona seismica.
    14 7
  • interesanta abordare.....
    4 1
  • "primul Audi postbelic cu tracţiune spate". Nu stiam ca Audi R8 e prebelic.
    7 12
  • @Hadouken
    de cand audi R8 are tractiune spate? Toate sunt quattro
    8 0
  • Bogdan
    Antebelic ;)
    3 1
  • Asa e. Varianta MTM presupun ca nu se pune. By bad.
    4 1
  • Anonimus
    @Hadouken
    fii serios.. doar nu te gandeai la audi r8 MTM.. asta e o scuza tampita:))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru