Audi caută furnizori de baterii pentru mașinile sale electrice: negocieri avansate cu chinezii de la BYD

de Paul Cosma
Vineri, 30.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi se află în căutarea de furnizori de baterii pentru mașinile sale electrice. Surse apropiate de companie susțin că există negocieri avansate în acest sens cu chinezii de la BYD, unul dintre cei mari furnizori din domeniu.

Producătorii asiatici de baterii pentru mașini electrice sunt la mare căutare printre constructorii care doresc să-și electrifice modelele din gamă.

Companii precum BYD, CATL, LG Chem sau Panasonic se numără printre cei mai importanți furnizori din domeniu, având deja contracte cu Tesla, BMW, Toyota, Volvo și altele.

Audi este un alt constructor care caută furnizori de baterii pentru mașinile sale electrice, conform unor surse apropiate de companie. Nemții s-ar afla în negocieri avansate cu chinezii de la BYD, iar sursele spun că primele produse ale colaborării Audi-BYD ar putea fi lansate pe piață în 2021.

Este vehiculată și ideea ca Audi să achiziționeze acțiuni la BYD, dar și varianta înființării unui joint-venture pentru piața chineză.

Oficialii Audi au transmis că poartă discuții cu mai mulți furnizorii de baterii pentru mașini electrice, însă nicio decizie nu a fost luată până în prezent.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru