Audi lansează A7 Sportback 3.0 TDI Competition pentru a marca 25 de ani de tehnologie TDI

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 14.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi sărbătoreşte 25 de ani de tehnologie TDI prin lansarea unei versiuni speciale a modelului A7 Sportback, numită 3.0 TDI Competition.

Audi celebrează 25 de ani de tehnologie TDI prin lansarea unei versiuni speciale a modelului A7 Sportback. Aceasta poartă numele de 3.0 TDI Competition şi este animată de motorul V6 bi-turbo TDI. Acesta a fost modificat pentru a dezvolta acum 326 CP, cu 7 mai mult decât în versiunea de listă deja existentă. În plus, motorul beneficiează acum şi de funcţia overboost, care permite livrarea a 20 CP adiţionali pentru o scurtă perioadă de timp atunci când cel de la volan accelerază la maxim. 

Cuplul motor maxim este de 650 Nm, disponibili între 1.400 rpm şi 2.800 rpm. În ceea ce priveşte performanţele, noul Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5.1 secunde, în timp ce consumul mediu de carburant va fi de 6.1 litri/100 km, spune constructorul. Puterea este transmisă către toate cele patru roţi prin intermediul unei cutii automate tiptronic cu opt trepte. 

Pentru a sublinia caracterul dinamic al noului model, Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition vine echipat cu pachetul S Line sport, ce include micşorarea gărzii la sol cu 20 mm, iar jantele folosite au dimensiunea de 20 inch. Anvelopele standard pentru acest model sunt 265/35R20.

Cei care vor alege această versiune a modelului A7 Sportback vor putea selecta culoarea exterioară dintre patru nuanţe: gri Nardo, roşu Misano, gri Daytona sau albastru Sepang. La interior, scaunele sport sunt tapiţate cu piele Valcona, iar opţional se pot alege scaune din gama S Sport. La exterior, modelul vine dotat în standard cu faruri LED şi semnalizatoare dinamice. Opţional se pot alege farurile Matrix LED.

Versiunea 3.0 Competition poate fi comandată în Germania începând cu luna august, iar primele livrări vor avea loc în septembrie. Preţul de bază este de 72.000 euro. 

Via Audi

Comentarii (4)

  • Primul Quattro avea motor pe benzina. De ce nu au lansat o varianta aniversara A7 TSI? Sau, daca vor neaparat sa evoce succesele din cursele de anduranta, de ce nu au venit cu un diesel hibrid?
    5 7
  • Suleyman Cunoscatoru
    @LR: Aici se vb de aniversarea a 25 ani TDI, nu de QUATTRO.

    Acuma hai sa vad party de la posesorii TDI din Romania. Chiar azi in timp ce eram in fata unui restaurant ma uitam la ce masini sunt in parcare. Si erau A4 B5, B6, B7, B8, T5 MULTIVAN, GOLF 5, GOLF 4, OCTAVIA 1, OCTAVIA 2, etc. Toate erau TDI. Si pe drum una din 10 masini care trece este 1.9TDI. Oricum daca ma uit cand au pus pe AUDI 80 1.9TDI pana azi la acest model TDI vedem o evolutie imensa.
    7 1
  • Cam subtire 7 cai in plus. Noroc cu overboost-ul care mai spala din "rusine".
    0 0
  • Suleyman, daca nu ma insel, in titlul initial se facea referire la 25 de ani de Quattro. Altfel nu as fi facut afirmatia de mai sus (cea legata de Quattro). E drept, Audi Quatrro nu are doar un sfert de secol (nici eu n-am fost prea vigilent). Prima data cand am aflat de el era, cred, prin ' 82, dintr-o revista de profil autohtona. Trei ani mai tarziu l-am vazut pe viu si am fost fascinat.
    Oricum, nu e prima data cand AM aduce corecturi in text, fara sa anunte acest lucru. Da aceea, cei ce posteaza primii, pica, uneori, de fazani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru