Audi lansează ediția aniversară TT RS 40 years of quattro: versiunea destinată exclusiv pieței din Germania va fi produsă în 40 de unități

de Cornel Șocariciu
Joi, 15.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a prezentat ediția aniversară TT RS 40 years of quattro. Nemții au pregătit o serie de noutăți la nivelul caroseriei și mici îmbunătățiri de interior. Versiunea specială va fi disponibilă doar pe piața din Germania, iar producția va fi limitată la 40 de exemplare.

Audi aniversează 40 de ani de la introducerea sistemului de tracțiune integrală quattro, iar pentru a sărbători într-un mod special acest moment, nemții lansează ediția limitată TT RS 40 years of quattro.

Noua versiune aniversară va fi disponibilă exclusiv pe piața din Germania și va fi produsă în doar 40 de unități. Toate exemplarele Audi TT RS 40 years of quattro vor fi vopsite în culoarea Alpine White și vor fi decorate cu o serie de abțibilduri inspirate de culorile lui Audi Sport quattro S1.

Tot la exterior, ediția specială va fi echipată cu un splitter frontal restilizat, cu aripioare laterale suplimentare și cu o priză de aer amplasată pe capotă. Toate aceste elemente noi vor fi vospite în negru. Jantele oferite de nemți pe versiunea aniversară măsoară 20 de inch și sunt vopsite tot în nuanța Alpine White.

Opțional, versiunea TT RS 40 years of quattro poate fi comandată cu bare de rigidizare amplasate în locul banchetei din spate. Acestea scad masa totală cu 16 kilograme și îmbunătățesc comportamentul dinamic al coupe-ului.

La interior, numele versiunii aniversare va fi inscripționat atât pe spătarele scaunelor sport, cât și pe selectorul cutiei de viteze.

Totodată, volanul și fețele portierelor vor fi îmbrăcate în Alcantara.

În ceea ce privește motorizare, nemții nu au pregătit modificări. Astfel, TT RS 40 years of quattro va fi echipat cu propulsorul de 2.5 litri TFSI cu cinci cilindri care dezvoltă 400 de cai putere și 480 Nm. Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu șapte trepte și de sistemul de tracțiune integrală quattro. Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 3.7 secunde, în timp ce viteza de top a fost limitată electronic la 280 km/h.

Listele de comenzi pentru noul Audi TT RS 40 years of quattro vor fi deschise în luna octombrie, iar prețul de pornire anunțat de nemți este de 111.165 de euro.

Comentarii (1)

  • Audi TT
    Frumoasa masina, intotdeauna mi-a placut Audi TT, pacat ca segmentul sport-coupe este mort, nu mai cumpara nimeni masini cu 2 usi doar pentru design, acum lumea vrea si practicalitate, pe langa design: minim hatckbackuri cu 4 usi, combi, SUV (mai ales), etc.

    Recunosc ca nici eu nu as cumpara-o, dar pentru diversitate, mi-ar placea sa le vad mai des pe strazi, conduse de altii, din pacate vad cate una la 2 ani.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru