Audi prezintă conceptul electric Skysphere: 630 de cai putere și autonomie de 500 km

de Paul Cosma
Miercuri, 11.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Skysphere este conceptul unui roadster 100% electric ce dezvoltă peste 630 de cai putere și promite o autonomie de 500 de kilometri.

Audi a prezentat primul dintr-o serie de concepte cu care vrea să revoluționeze segmentul mașinilor autonome cu emisii zero. 

Prototipul Skysphere dispune de “ampatament variabil” astfel că poate fi condus atât ca o mașină sportivă (4.94 metri), cât și ca un Grand Tourer (5.19 metri). Printr-un mecanism sofisticat, lungimea conceptului poate fi mărită cu până la 250 de milimetri, spun oficialii Audi. 

Sistemul de propulsie este reprezentat de un motor electric ce dezvoltă 465 kW (circa 630 CP) și un cuplu de 750 Nm. Cu o greutate de 1.800 kg, conceptul Skysphere poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4 secunde. 

Bateria are o capacitate de 80 kWh, iar autonomia este estimată la 500 de kilometri în modul GT, conform standardului WLTP

Prototipul Audi Skysphere va fi expus public în data de 13 august, în cadrul Monterey Car Week în California. 

Alte două concepte, Grandsphere și Urbansphere, vor fi prezentate în viitorul apropiat, toate fiind gândite pentru a oferi o rulare autonomă de Nivel 4.

Asta înseamnă că, în anumite condiții de drum și trafic, șoferul poate să lase mașina să conducă singură fără să fie nevoie de intervenția lui. 

Via Audi

Comentarii (8)

  • Combinatie intre masina Cruelei De'Ville si Batmobile.
    12 2
  • Bine că nu-i zic și ăsteia Vision. :-)
    Subscriu @UnAlex, chiar dacă eu aș vedea o metisare HotWheels cu Transformers.
    Nu zic că-i nașparliu, dar pare desenat de cineva non-uman ca ansamblu/proporții.
    Ăsta-i oricum trendul - cu roți tot mai mari, geamuri tot mai mici și ”incizii” tot mai adânci.
    ...Inutil de adăugat că și tot mai electrificat, pe linia ofensivei furibunde anti-orice emite... dar și conține carbon.
    18 4
  • Arata foarte bine. Sper ca urmatoarele masini electrice vor pune accent si pe un design " emotional" si nu doar pe unul practic. Potential imens in electricele din viitor si ar fi pacat sa le faca pe toate ( sau aproape toate) urate. Proportiile si detaliile prototipurilor sunt mereu exagerate intentionat pentru a hiperboliza detaliile gandite pentru generatiile viitoare de productie. Dar sper ca sa vina si alti producatori cu masini electrice cu masini cu aspect de GT. Per total o surpriza placuta.
    10 7
  • Despre ampatamentul ăsta variabil nu se spun prea multe: o fi posibilă ajustarea și în timpul deplasării?
    2 1
  • Până una-alta, conceptul arată extraordinar.
    3 2
  • @LR-probabil ca doar in momentul in care este parcata. Cred ca este ceva in genul Renault Morphoz.
    6 1
  • pur si simplu designul asta mi-a dat gandurile peste cap...magnifica interpretare / subscriu la ce zice @Alpine, electrificarea deschide larg portile posibilitatilor creative in designul auto, trebuie doar sa fii pregatit sa le accepti si sa le incerci. ca mai exista cate unii, care, din frica fata de nou, se tot agata de sabloanele ultra-uzitate ale lumii vechi, e o alta discutie (total inutila). e ca si cum ai pune piese de bee gees sau abba (exceptionale la vremea lor) la o petrecere de azi unde media de varsta a invitatilor e pe la 20 ani.
    5 7
  • vaxile
    Aston Martin.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru