Audi Prologue Concept a venit la CES dotat cu un sistem de conducere autonomă

de Sebastian Toma
Miercuri, 07.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a prezentat la CES 2015 o variantă îmbunătăţită a conceptului Prologue. Acesta prezintă un sistem de conducere autonomă şi se bucură de un tren de propulsie hibrid.

Esential 677 CP este puterea sistemului hibrid care-l echipează pe Audi Prologue.
Audi Prologue, conceptul care prefigurează viitorul limbaj de design al mărcii germane, a sosit la CES 2015 într-o variantă actualizată. Nemţii nu au modificat design-ul conceptului, ci i-au adăugat sufixul Piloted Driving, menit să semnifice prezenţa unui sistem de conducere autonomă. În plus faţă de varianta precedentă a conceptului, modelul are un set de scannere laser şi camere video care monitorizează împrejurimile. Datorită acestora, vehiculul poate să se conducă singur, lucru pe care Audi l-a demonstrat deja prin mai multe prototipuri, unul dintre ele conducându-se singur pe circuitul Hockenheim, în timp ce altul a mers din campusul Universităţii Stanford până la CES 2015 Las Vegas.

Audi Prologue Concept prefigurează viitorul Audi A8

Odată cu sistemul de conducere autonomă, Audi a prezentat şi motorizarea lui Prologue Concept. Vorbim despre un sistem hibrid care foloseşte un propulsor V8 TFSI de 4.0 litri căruia i-a fost asociat un motor electric integrat în transmisie.

Cele două unităţi oferă o putere totală de 677 CP şi un cuplu maxim de 950 CP, resurse care îl ajută pe Prologue Piloted Driving Concept să aibă un timp 0-100 km/h de 3.5 secunde şi un consum mixt de 7.9 litri la sută.

Audi pregăteşte un A8 capabil să se conducă singur la viteze de până la 60 km/h

Via WCF | Audi

Comentarii (2)

  • lasand la o parte cifrele alea de domeniul SF-ului ma rog alui de sus sa lase exteriorul asta asa cum e pe modelul de serie. Chiar daca grila fruntala a ajuns de proportiile unei porti de garaj per total au nimerit cam tot ce se poate nimeri
    11 2
  • Eu cred ca acest concept prefigureaza si un viitor concurent pentru Mercedes S Klass Coupe.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru