Audi Prologue Concept prefigurează viitorul Audi A8

de Sebastian Toma
Miercuri, 19.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a prezentat conceptul Prologue, modelul care va servi drept muză pentru viitoarele maşini de serie ale producătorului german. Trăsătura cea mai importantă este noua grilă frontală trapezoidală.

Esential 605 CP asigură motorizarea V8 TFSI a lui Audi Prologue Concept.
Audi Prologue este conceptul care va dicta linia de design pe care o va urma marca din Ingolstadt în următorii ani. Prologue este cel mai lung concept al unui coupe prezentat vreodată de marca germană, având o lungime de 5.10 metri şi un ampatament de 2.94 metri. Formele maşinii sunt amplificate de lăţimea de 1.95 metri şi de înălţimea de 1.39 metri. Cel mai frumos concept Audi prezentat până acum are o grilă frontală Singleframe de dimensiuni generoase, care este montată mai jos decât la orice alt model din gamă. Blocurile optice cu matrice de laser au şi ele forme noi, iar vârfurile acestora sunt amplasate chiar deasupra muchiilor grilei frontale.

Profilul lui Audi Prologue este agresiv şi futurist, dar bosajele aripilor încearcă o tentă retro pentru a aminti de primul Audi Quattro.

În timp ce partea frontală este futuristă, bosajele aripilor amintesc de modelul Audi Quattro al anilor '80.

Aspectul agresiv al profilului este continuat de liniile portierelor care sunt continuate pe aripile faţă şi spate. Pragurile laterale au şi ele o formă diferită de ceea ce ne-a arătat Audi până acum la acest capitol. De departe cel mai neconvenţional element de design al acestui concept se găseşte la nivelul posteriorului. Dacă linia montantului C şi capacul portbagajului amintesc de modelele oferite în prezent în gama Audi, stopurile sunt ceva complet diferit de ceea ce ne-a arătat constructorul din Ingolstadt până acum. Într-un fel, acestea amintesc de S-Klasse Coupe şi de Saab 9-5, în special prin faptul că blocurile optice posterioare sunt mai înguste decât până acum şi sunt unite de o bară cromată dublată de un element reflectorizant de culoare roşie.

Acesta ar putea să fie cel mai frumos posterior prezentat vreodată de un model Audi.

Urmareste Automarket
Conceptul Audi Prologue este echipat cu un motor V8 TFSI de 4.0 litri care asigură 605 CP şi 750 Nm. Motorizarea este cuplată unei transmisii tiptronic cu opt trepte, care împarte resursele între cele patru roţi cu ajutorul unui sistem de tracţiune integrală permanentă quattro.
Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în 3.7 secunde. Noul concept de la Audi a fost desenat la centrul din Ingolstadt sub supravegherea lui Marc Lichte, şeful departamentului de design al constructorului german.

Via Audi

Comentarii (15)

  • este ff frumos reusit mau surprins cei de la audi bravo
    20 1
  • * conceptul este reusit, putin prea aproape de ceea ce inseamna un model de serie.
    * personal m-as fi asteptat ceva mai "grav", imi pare putin cam soft pt un trendsetter.
    * vad mult din ceea ce a fost (A6 style) si putine noutati la nivel vizual, ceea ce inseamna ca cei de la Audi nu au curaj sa se abata prea mult de la reteta adoptata si pana in prezent.
    * este clar va viitoarele modele vor fi doar o evolutie a actualelor modele, nu o revolutie din punct de vedere al designului.

    P.S.: Se pare ca vor reveni la ideea cu proiectarea grilei si pe volan, ceea ce este o idee foarte buna la care au mai renuntat si in trecut.
    13 4
  • aa, bun, un a6 cu glima mai lata, am inteles. nu aveam nevoie de poze :)
    6 19
  • hazard
    Nu cumva e vorba de A9 Coupe Concept (PROLOGUE)!? Verificati si mai incercati inca o data...
    11 2
  • Marian
    @hazard:
    Daca altii l-au numit asa din exces de personalitate, asta nu inseamna ca Prologue a fost re-botezat in A9 Coupe: https://www.audi-mediaservices.com/publish/ms/content/en/public/pressemitteilungen/2014/11/19/the_audi_prologue.html.
    Informatiile oficiale sunt despre Audi prologue concept.
    1 0
  • Seamana destulde mult cu Opel Monza Concept, si la exteriorsi la interior.
    3 12
  • seamana f bine luneta si portbagajul cu C5...dar in rest arata bine insa sa nu ne bucuram e doar concept!!
    3 4
  • din spate e MERCEDES S COUPE !!!
    2 7
  • Conceptul nu prefigureaza doar viitorul A8, ci toata seria de modele. Stiti voi, un A8 mai mic este un A6, un A6 mai mic este un A4, un A4 in doua volume este un A3. Exact ca la Volkswagen. Dar stai, Audi este Volkswagen.
    6 9
  • cel putin din poza 1 arata ca un A5(sau macar cum teai fi asteptat sa arete next A5)
    per total arata bine ....excelent proportionat.....
    stopurile aduc aminte de noul S-Klasse Coupe.....
    0 3
  • n-a observat nimeni aripioarele lateral-frontale in diedru negativ?

    per total imi place inclusiv stopurile chiar daca nu sunt cele mai originale
    5 1
  • @ vianu

    Si mie imi place. Stopurile par asemanatoare cu ce au prezentat cei de la BMW pentru conceptul viitorului seria 7. In schimb, nu imi place ca au facut un interior prea SF, care probabil nu va avea multe in comun cu modelul de serie. Avand in vedere ca Audi fac unele dintre cele mai frumoase interioare, as fi vrut sa vad ceva care s-ar puea regasi pe modelele viitoare.
    5 1
  • Spatele este izbitor de identic cu SAAB 9-5 Aero.....
    0 5
  • Andrei
    La Audi imi place faptul ca mereu transforma prototipurile in modele de serie,o fac cel mai bine din industria auto...cel putin eu asa cred.
    2 0
  • Razvan
    Doamne,imi faci si cruce!!! ceva formidabil.bravo audi!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru