Audi Q8, o variantă mai sportivă a viitorului Q7, confirmat pentru producţie

de Sebastian Toma
Joi, 20.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dr. Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi, a confirmat lansarea unui model de producţie numit Q8, care va fi o variantă mai sportivă a viitorului Q7.

Audi Q8 va fi viitorul vârf de gamă pentru portofoliul de SUV-uri al mărcii din Ingolstadt, titrează englezii de la Autocar. Modelul a fost confirmat în cadrul unui interviu de către Dr. Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi. Viitorul Q8 va fi dezvoltat pe baza platformei care va echipa următoarea generaţie a lui Q7, model programat să debuteze în luna ianuarie a anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Fratele său cu inspiraţie de coupe, numit Q8, va debuta mai târziu şi va lupta în segmentul lui BMW X6, Range Rover Sport şi Mercedes-Benz MLC.

Audi Prologue Concept prefigurează viitorul Audi A8

Audi Q8 va avea un design mai emoţional şi va fi inspirat din cel al conceptului Prologue, expus la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles. Între timp, următorul Q7, programat să debuteze în luna ianuarie a lui 2015, va fi printre ultimele modele noi lansate de la Audi care va urma linia de design anterioară, deoarece dezvoltarea sa era deja prea avansată în momentul în care Marc Lichte a ajuns la conducerea departamentului de design al mărcii. Diferenţele dintre Q7 şi Q8 vor fi şi mai mari la nivelul înteriorului, Q7 urmând să fie un SUV cu şapte locuri, iar Q8 va avea configuraţie inspirată din cea a unui coupe.

Audi: "Nu vom construi modele cu aspect retro"

Conceptul Audi Crosslane este unul dintre modelele despre care designerii mărcii spuneau că vor influenţa aspectul viitoarelor SUV-uri din Ingosltadt.

Audi îşi va extinde gama cu 11 modele noi, majoritatea SUV-uri

Urmareste Automarket

Viitorul Audi Q8 a fost un model despre care a discutat şi Rupert Stadler cu jurnaliştii, dar Dr.

Ulrich Hackenberg este primul oficial al mărcii Audi care a şi confirmat dezvoltarea unei versiuni de serie. Programul de dezvoltare al modelului este în derulare şi versiunea de serie este aşteptată să fie finalizată în termen de trei ani. Datorită lui Q8, Audi ar putea obţine creşteri ale vânzărilor unui model cu marje mari de profit pe pieţe importante precum China, Orientul Mijlociu şi Statele Unite ale Americii. Volumele suplimentare şi profitul obţinut datorită acestuia i-ar ajuta pe cei de la Audi să se aproprie şi mai mult de prima poziţie în clasamentul global al vânzărilor în segmentul premium.

Audi promite SUV-uri mai mari decât Q7 şi un design special pentru toate modelele quattro

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Actualul Q7 se vinde in continuare bine, inca inregistreaza cresteri, deci nu vad de ce sa lanseze un model nou din ianuarie, sa treaca direct la Q8, iar Q7 va deveni un clasic, lejer inca 5 ani s-ar vinde bine.
    9 3
  • @dan_grc

    in Europa (pana in luna septembrie) Q7 este cu "minus"
    4 2
  • @vianu

    In SUA are cresteri, nu stiu cum, dar are.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru