Audi Q1, cel mai mic SUV din portofoliul mărcii, ar putea primi şi variante de performanţă

de Sebastian Toma
Miercuri, 25.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi ar putea dezvolta variante de performanţă ale viitorului Q1, modelul care va deveni cel mai mic SUV din oferta sa, titrează englezii de la Car.

Esential 310 CP este nivelul de putere vehiculat pentru viitorul Audi RS Q1.
Audi Q1 ar putea primi variante de performanţă numite SQ1 şi RS Q1, titrează englezii de la Car Magazine citând surse din cadrul mărcii germane. Cele două variante ale celui mai mic SUV din oferta mărcii din Ingolstadt sunt aşteptate să debuteze la câteva luni după ce va fi lansată varianta de serie a modelului, deci ne putem aştepta să le vedem în oferta producătorului undeva în cursul anului 2017. Varianta standard a lui Q1 a fost confirmată ca fiind aprobată pentru producţie încă din anul 2013, iar debutul său în showroom-uri este aşteptat în cursul anului viitor.

Primele schiţe ale conceptului din care se va naşte micul SUV Audi Q1

Sursele din cadrul mărcii Audi citate de cei de la Car Magazine sub protecţia anonimatului anunţă o motorizare 2.0 TDI pentru viitorul SQ1, aceasta din urmă fiind aşteptată să livreze în jur de 240 CP.

Între timp, varianta RS Q1 ar putea asigura în jur de 310 CP, fiind speculată preluarea unei motorizări de la TT-S. În orice caz, niciuna dintre variantele sportive ale lui Audi Q1 nu a fost confirmată pentru producţie, acest lucru fiind aşteptat abia după debutul variantei de serie.

După ce Fiat a refuzat să vândă numele Q2 şi Q4, Audi improvizează: viitoarele SUV-uri se vor numi Q1 şi TTQ

Urmareste Automarket
Audi Q1 este aşteptat să aibă dimensiuni similare cu cele ale lui A3 şi să aibă un preţ ceva mai mare decât compacta mărcii din Ingolstadt.
Modelul ar putea fi oferit atât în variante cu tracţiune integrală, cât şi în variante cu tracţiune faţă, dar viitoarele versiuni sportive sunt aşteptate să fie disponbile doar în compania sistemului quattro. Decizia finală privind introducerea în producţie a versiunilor sport ale lui Audi Q1 va fi făcută după analizarea previziunilor de vânzări ale modelelor care aparţin acestei nişe.

Via Car

Comentarii (1)

  • pare un purece cu clapari...
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru