Audi Q5 va primi o generaţie cu 100 de kilograme mai uşoară în 2016

de Sebastian Toma
Vineri, 04.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi lucrează deja la noua generaţie a lui Q5. Modelul german este aşteptat să debuteze până la finele anului 2016 şi va beneficia de o platformă nouă, care îi va reduce masa totală cu aproximativ 100 kilograme.

Esential 1755 kilograme cântăreşte versiunea 2.0 TDI de 143 CP a actualului Audi Q5 facelift, entry-level-ul în gamă.
Audi Q5 va fi înlocuit cu o nouă generaţie până la finalul anului 2016, spun englezii de la Auto Express. Modelul va rămâne în segmentul compact şi va beneficia de tehnologii de la fraţii săi de gamă. În timp ce va prelua blocurile optice cu matrice de LED-uri de la A8 şi platforma de la viitorul Q7, următorul Q5 va beneficia şi de sistemul e-quattro pentru anumite versiuni. Toate schimbările aplicate acestui model vor duce la reducerea masei totale cu 100 de kilograme. Această îmbunătăţire va duce la creşterea manevrabilităţii şi la reducerea consumului de carburant.

Audi îşi va extinde gama cu 11 modele noi, majoritatea SUV-uri

Odată cu noua generaţie, Audi Q5 va avea şi un sistem de propulsie hibrid plug-in, compus dintr-un agregat cu ardere internă asistat de un motor electric. Acesta din urmă ar fi şi beneficiarul sistemului e-quattro menţionat anterior, care va renunţa la componentele mecanice necesare unui model cu tracţiune integrală convenţional, deoarece un motor electric va angrena puntea spate atunci când este necesar.

În orice caz, gama de motorizări care va echipa viitorul Q5 va beneficia de o creştere a economiei de carburant, datorită faptul că toate propulsoarele vor respecta normele Euro 6, pe lângă actualizările operate în mod normal de constructor.

Bordul TFT lansat pe noua generaţie TT ar putea fi introdus şi în gama Q5 din 2017.

25 de lucruri pe care nu le ştiai despre... noul Audi TT

Urmareste Automarket
În materie de tehnologie, cei de la Audi vor integra şi conceptul de cockpit virtual lansat odată cu noul TT la bordul următorului Q5, spun sursele citate de Auto Express, ceea ce înseamnă înlocuirea ceasurilor de bord analogice cu un ecran TFT de 12.3 inch. Caroseria va fi realizată din aliaje de oţel cu înaltă rezistenţă şi structuri din aluminiu, iar totul va fi acoperit cu un design proaspăt, încadrat în filozofia mărcii din Ingolstadt.

Via AutoExpress

Comentarii (1)

  • ADRIAN FLORARU
    da e forta masinuta asta...da e premium
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru