Audi Q7 va primi o nouă generaţie până la sfârşitul anului viitor

de Sebastian Toma
Vineri, 28.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dr. Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi, a anunţat că debutul noii generaţii a lui Q7 este programat pentru anul 2015 şi că modelul va primi o nouă platformă.

Esential 2006 este anul în care a debutat Audi Q7 pe piaţă.
Audi Q7 va primi o platformă nouă odată cu a doua generaţie, programată să fie lansată în decursul anului 2015. Vestea vine de la Dr. Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare al mărcii, care a discutat cu americanii de la Car&Driver. Noua platformă pe care o va primi Q7 se numeşte MLB Evo şi este a doua generaţie a platformei MLB. Aceasta este semnificativ mai uşoară decât precedesoarea sa, în timp ce prezintă numeroase caracteristici îmbunătăţite. Platforma MLB Evo va fi acompaniată în gama Q7 şi în portofoliul Audi de o nouă familie de motorizări. Acestea vor fi dezvoltate în colaborare cu inginerii Porsche.

Audi vrea să-şi mărească gama la 60 de modele până în 2020

Colaborarea dintre Audi şi Porsche se va concentra pe motorizările mari, cel mai probabil pentru V8-uri.

În plus, cei de la Audi vor dezvolta versiuni RS pentru mai multe modele din gamă.

Cel mai probabil, modelul A3 este printre primele care va primi o versiune de performanţă RS, continuând tradiţia lui RS3. Pe lista de lansări nu ar fi excluse nici versiuni RS ale noului TT şi ale altor modele din gamă, cu toate că oficialul Audi a fost rezervat în declaraţii pe marginea acestui subiect, evitând să confirme sau să infirme vreun nume de model care va primi o versiune RS în viitorul apropiat.

Audi S3 Cabriolet: 300 CP şi tracţiune integrală pentru decapotabila germană

Urmareste Automarket
Conceptul Audi Nanuk, echipat cu un motor V10 TDI, prezintă una dintre posibilele direcţii pe care le-ar putea urma colaborarea dintre Audi şi Porsche pe partea de motorizări. Nemţii se vor concentra pe dezvoltarea de motorizări de cilindree mare, în special unităţile V8, după cum lasă Hackenberg să se înţeleagă în cadrul interviului respectiv.
Motorul V12 TDI prezentat de Audi în trecut şi comercializat în volume mici şi-ar putea continua existenţa în gamă, cu toate că realizează un număr mic de vânzări şi implică o dezvoltare costisitoare. Motoarele V12 alimentate cu benzină ar putea să aibă un viitor pentru gama germanilor, cu toate că destinaţia acestora nu a fost precizată.

Via Car&Driver

Comentarii (5)

  • Dacia Plant
    Sper sa nu-l faca si pe el la fel de urat ca si noile modele lansate (A6, A3, etc). Se pare ca si R8 va arata tot cu acelasi design, un fel de A6 cu 2 usi in minus, cel putin asa reiese din camuflaj. Designul din aceasta perioada al Audi nu-i pe gustul meu.
    8 20
  • cristi @dacia plant
    Nici designul noului Lamborghini sau Ferrari nu sunt pe gustul meu. Si da, recunosc, strugurii sunt ai naibii de acri. :-)
    11 10
  • mie imi place extraordinat de mult designul lui A6 (mai ales break-ul) si A3. Imi place mult inclusiv bordul care arata spectaculos comparativ cu BMW care are un design spartan car mie nu imi place foarte mult. BMW sria 5, cred ca este cel mai frumos BMW construit vreodata dar bordul de la A6 imi place mai mult. Cred ca tehnologic BMW este un pic in fata Audi dar designul interior mi se pare mai reusit la Audi.
    Acum, ne dam si noi cu parerea ca oricum nu cred sa fie mai mult de 2-3 cumparatori de Audi sau BMW noi aici pe site
    8 5
  • Audi nu o sa fie niciodata peste BMW sau Mercedes. Asta e....asa a fost conceput.
    11 13
  • Andrei
    Imi aduc aminte Q7,prima oara cand l-am vazut pe strada mi sa parut ceva deosebit,iesit din comun,o masina cum nu mai vazusem pana atunci,sper ca noua generatie sa imi pastreze impresia aceea.
    Oricat ar zice unii,Audi sunt masini extraordinare.La "Le Mans" fac instructie!
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru