Audi RS Q3 a intrat în producţie

de Sebastian Toma
Miercuri, 14.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabrica Seat din Martorell, Spania, a introdus în producţie noul Audi RS Q3, cel mai puternic SUV compact din lume şi cel mai puternic automobil de serie fabricat vreodată în Spania.

Esential 310 CP dezvoltă Audi RS Q3, cel mai puternic model de serie produs vreodată în Spania.
Audi RS Q3, cel mai puternic SUV compact de serie din lume, a intrat în producţie la uzina SEAT din Martorell, Spania. Modelul este primul SUV care poartă amprenta diviziei RS de la Audi şi este echipat cu un motor TFSI de 2.5 litri, cu cinci cilindri în linie, laureat cu mai multe premii la "International Engine of the Year", care dezvoltă 310 CP şi 420 Nm. Această motorizare îi asigură şi titlul de "Cea mai puternică maşină de serie produsă vreodată în Spania", motiv de mândrie pentru angajaţii uzinei din Martorell.

RS Q3 este echipat în standard cu sistemul de tracţiune integrală quattro al mărcii din Ingolstadt. În ciuda faptului că este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5.5 secunde şi să atingă o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h, modelul are un consum mixt de 8.8 litri la sută. Valoarea respectivă, este atinsă datorită introducerii sistemului Start-Stop în premieră pe propulsorul cu cinci cilindri în linie al constructorului german, alături de tehnologii precum injecţie directă de benzină şi a pompelor de apă şi de ulei optimizate.

SUV-ul de performanţă al celor de la Audi va primi în următorii ani cel puţin doi competitori: Porsche Macan şi Mercedes-Benz GLA 45 AMG. În timp ce lansarea lui Macan şi performanţele sale superioare sunt o certitudine, debutul versiunii AMG a lui Mercedes-Benz GLA nu a fost confirmat încă, dar acesta poate să-l detroneze pe RS Q3 rapid, propulsorul 2.0 turbo al lui A45 AMG, potenţialul donator pentru eventualul GLA 45 AMG, livrând 360 CP şi 450 Nm.

Via Highmotor

Comentarii (5)

  • Pana nu comenteaza Ztele refuz sa imi dau cu parerea!
    9 1
  • 2.5ul cu 5 cilindrii va fi mult mai fiabil ca 2.0 cu 4cilindrii foarte dopat de pe mertz amg.
    3 5
  • Catalin
    eu adaug: cel mai puternic construit iintr-o tara latina, intr-o tara vorbitoare de limba spaniola, intr-o tara pe malul Mediteranei, intr-o tara cu regim monarhic, intr-o tara cu cea mai numeroasa comunitate de romani. Somebody ?
    3 5
  • chiar asa...
    ...dar,oare cel mai puternic si mai dotat automobil fabricat in tanzania cum o fi aratand?
    4 4
  • lavrenty
    Arata bine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru