Audi și Porsche vor dezvolta împreună platforma unor mașini electrice și autonome programate în 2025

de Bogdan Mirică
Joi, 06.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi și Porsche au anunțat semnarea unui parteneriat care prevede dezvoltarea unei arhitecturi comune. Aceasta ar urma să suporte electrificarea și tehnologiile necesare rulării autonome.

Chiar dacă fac parte din aceeași familie, Porsche și Audi se feresc de o apropiere de teama canibalizării vânzărilor. Cu două branduri premium sub umbrela sa, Grupul Volkswagen trebuie să fie atent la viziunea clienților.

Chiar și așa, din dorința de a reduce costul viitoarelor modele electrice, Porsche și Audi au anunțat un nou parteneriat. Cei doi constructori germani vor lucra împreună la o arhitectură comună, capabilă să susțină electrificarea, digitalizarea și rularea autonomă și care ar urma să debuteze pe stradă tocmai în 2025.

Potrivit comunicatului oficial, cele două companii își vor implica în acest proiect cei mai pricepuți ingineri, care vor dezvolta împreună șasiul, modulele electronice și alte componente esențiale pentru o mașină la standardele anului 2025.

Vom fi în continuare foarte atenți în a menține diferențierea dintre cele două branduri. Un Porsche va rămâne un Porsche, indiferent de ce ne rezervă viitorul.

Oliver Blume
președintele Porsche
Pentru că asocierea ar putea să atragă îngrijorarea fanilor Porsche, Oliver Blume, președintele companiei din Stuttgart, a ținut să precizeze că această colaborare nu va face din modelele Porsche niște clone Audi.

„Vom fi în continuare foarte atenți în a menține diferențierea dintre cele două branduri.

Un Porsche va rămâne un Porsche, indiferent de ce ne rezervă viitorul”, a declarat Blume.

Încă nu există detalii despre modelele care vor beneficia de platforma dezvoltată la comun. Se presupune însă că versiunea de serie a conceptului Porsche Mission E va fi primul care va exploata rodul colaborării. De cealaltă parte, Audi ar putea folosi platforma pentru a da naștere unui urmaș al actualului R8 e-tron, versiunea electrică a supercarului german. 

via Audi

Comentarii (2)

  • "..vor dezvolta impreuna...."

    daaa....pana acum erau la cutite, nu se suportau, ca cainele cu pisica, se evitau, nu-si dadeau nici "buna ziua", treceau pe partea cealalta de strada, ca soacra cu nora. O adevarata tragedie :(

    Doar umbrela era comuna.

    "această colaborare nu va face din modelele Porsche niște clone Audi"...really? Pai l-ai intrebat pe socru mare (V.W)?
    6 2
  • la masinile autonome nu va mai conta asa mult firma. daca respecta limita legala a vitezei, iti pui niste amortizoare premium si gata, nu mai simti ca e ford sau jaguar.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru