Autobuzul electric cu tehnologie de BMW i3: Karsan Jest Electric are autonomie de 210 kilometri și a primit comenzi inclusiv în România

de Cornel Șocariciu
Joi, 08.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul Karsan a lansat un autobuz electric gândit pentru centrele orașelor mari. Jest Electric mizează pe bateriile și motorul lui BMW i3 și promite o autonomie de până la 210 kilometri. Producția începe în luna noiembrie, iar turcii spun că au primit comenzi și din România.

Producătorul turc Karsan a lansat versiunea electrică a autobuzului Jest. Vehiculul a fost gândit pentru a reduce poluarea din centrele orașelor mari și integrează o serie de componente dezvoltate de divizia BMW i.

Jest Electric are o lungime de aproximativ 6 metri și oferă spațiu pentru 26 de călători. La baza proiectului dezvoltat de turci se află bateriile și motorul utilizat de BMW pe modelul electric i3.

Conform reprezentanților Karsan, autobuzul Jest Electric poate fi comandat în versiuni cu acumulatori de 33 kWh, 44 kWh, 66 kWh (2x33 kWh) și 88 kWh (2x44 kWh). Acumulatorii integrează 8 module, fiecare dintre acestea având 12 celule. Versiunea de top echipată cu pachetul de baterii de 88 kWh promite o autonomie de până la 210 kilometri.

Autobuzul Jest Electric este pus în mișcare de un motor capabil să ofere 170 de cai putere și 250 Nm, valori pe care în prezent le oferă și BMW i3 facelift. 45 de minute sunt necesare pentru încărcarea pachetului de baterii atunci când se utilizează o stație rapidă.

Producția noului Jest Electric va începe în cursul acestei luni, iar oficialii producătorului din Turcia spun că deja au primit o serie de comenzi din România, Portugalia, Spania, Slovacia și Franța.

În cadrul evenimentul de prezentare desfășurat la Munchen, Karsan a expus și conceptul Atak Electric.

Vorbim despre un autobuz cu lungimea de 8.1 metri pe care turcii vor să-l producă în serie începând cu anul viitor. Autonomia acestuia ar urma să ajungă la 300 de kilometri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru