Turcii de la Karsan vor livra 56 de autobuze electrice în Timișoara și Brașov

de Alexandru Monenciu
Marti, 14.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Turcii de la Karsan vor livra 56 de autobuze electrice, de 18 metri lungime, în Timișoara și Brașov. Contractele în valoare de 35 de milioane de euro au fost semnate, iar primele exemplare vor fi livrate la începutul anului viitor.

Producătorul turc de vehicule comerciale Karsan a câștigat contractele atribuite prin licitație de Ministerul Lucrărilor Publice pentru livrarea de autobuze electrice în Timișoara și Brașov. În total vor fi livrate 56 de autobuze cu zero emisii și cu o lungime de 18 metri: 44 în Timișoara și 12 în Brașov.

Totodată, Karsan va instala 75 de stații de încărcare în regiune, dintre care 19 cu încărcare rapidă. Mai mult, va întreprinde toate operațiunile de mentenanță, pentru toate cele 56 de autobuze, pe o perioadă de șase ani.

Valoarea totală a contractelor se ridică la 35 de milioane de euro. Această afacere marchează cel mai scump contract de export semnat de o companie turcă pentru vânzarea de autobuze electrice.

Primele exemplare vor fi livrate la începutul anului 2022.

via Karsan

Comentarii (14)

  • Edikkk
    Dar chiar nu putem cumpăra cele produse în România??

    Banii din fonduri guvernamentale româneşti sau fonduri europene, sau PNNR , PNDL sau ale primăriei - fiind bani de la contribuabili români / europeni... nu înţeleg de ce să cumpărăm de la turcii lui Erdogan !!?
    11 10
  • @edikk
    Nu tu ne trimiteai ma sa ne mutam in "Rusia,Coreea de Nord,TURCIA" cand injuram UE? Acu' ia la tata cu painica de la brutaria turceasca,iti aduce UE si-ti baga-n casa direct de la dictatoru' Erdogan.Si cand te gandesti cat s-a ras de rablele turcesti cumparate de iobaga Firea...Vezi ca nu putem cumpara"cele produse in Romania",am ajuns o biata colonie,tara de desfacere,ne-au ras tot,am vandut tara,ne-am amanetat tot!
    19 5
  • @Edikkk
    Care produse in Romania? ATP face cam ce face Allview cu telefoanele. Capis? Serviciile post vanzare, garantiile, piese si chestii de genul, le pui sub semnul intrebarii? Sau ne aruncam cu capul inainte? De pret te-ai informat?
    10 2
  • Edikkk
    @Sak

    Firma turcească face autobuze normale de foartă multă vreme, electricele totuşi nu e că au avut totul perfect de la început

    Apoi trebuie sprijiniţi şi producătorii locali, dacă nu o faci tu, cine???

    Turcii o să sprijine în Turcia, autobuzele electrice româneşti???

    Încearcă numai să vinzi autobuze electrice poloneze, ungureşti, germane în Turcia !!
    Ia vezi, reuşeşti?

    Nu! Pentru că ei îşi
    protejează producătorii locali!

    Înțelegi?
    5 7
  • @edikk
    Ii poti face si tu niste auto-buze domnului Elon,trebuie doar sa-i ceri asta atunci cand te uiti in ochii lui!
    8 1
  • @Edikkk
    Tot ii dai cu producatorii locali. Cand Roman BV a deschis comenzile pentru Urban Crosstown cate primarii s-au dus sa-l vada sau sa isi manifeste interesul? Nada. Asa ca a murit din fasa. Era produs in Romania si avea si pretul mai mic fata de ce se achizitiona in momentul respectiv.
    Nu era un produs chinezesc vandut printr-o companie romaneasca. Compania romaneasca isi ia doar comisionul, in rest grosul ghici unde ajunge?
    Intelegi?
    8 0
  • @Edikkk
    Si mai ghici ce, cateva comenzi pentru Urban Crosstown au venit din afara tarii. Din pacate nu a fost suficient pentru a sustine o linie de productie. Important e sa se PRODUCA in tara.
    6 0
  • Edikkk
    :)))) "auto-buze"
    am râs cu lacrimi
    clar te-am votat (pozitiv)
    2 4
  • Seriff
    @Edikk, poate baga si in Bucuresti de-astea electrice, macar atunci poti sa iti indeplinesti visul sa mergi si tu cu o electrica, dar vezi ca la asta chiar nu te lasa fara bilet.
    5 0
  • Edikkk
    @Seriff

    Aaaaa... mulţumesc !
    2 1
  • Suntem o țara care nu producem nimic dar ne plăcem sa ne dam ecologiști...cumpăram produsele altora și subvenționam alte state...ăștia nu au aflat de tendința prețurilor la energie electrică?...sper sa le văd ca pe cel din Dej
    6 1
  • Mai electrikkk autobuzele lui Erdogan nu sunt bune dar basinile lui musk sunt?
    4 1
  • Edikkk
    Corect dle dci, tare ar fi bine să avem un producător local de maşini electrice.... dar idioţii de Ford şi Renault, nu vor să producă.

    Dacă ar fi o Dacia 100% electrică, 400 km și încărcare rapidă, credeţi că aş vrea neapărat Tesla?

    Aş cumpăra şi Dacia. Dar nu o să aştept 2035 - 2050 sau când o să mai vrea Renault.
    1 2
  • Seriff
    @EDIKK o sa iti cumperi tu Tesla cand o face plopul pere si rachita micsunele.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru