Autostrada Timişoara - Lugoj ar putea fi inaugurată în decembrie 2015, fără însă ca refugiile să fie finalizate

de Daniel Popescu
Vineri, 11.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un segment de 25 de kilometri de autostradă care va lega Timişoara de Lugoj este aproape gata şi ar putea fi inaugurat în decembrie 2015, cu 7 luni mai devreme decât prevede contractul, însă fără ca spaţiile de refugii să fie terminate.

Esential 24.625 kilometri este lungimea lotului de autostradă care ar putea fi inaugurat în decembrie 2015
7 luni este termenul cu care autostrada poate fi inaugurată mai devreme decât prevede contractul
După ce au fost nevoite să închidă cei 22 de kilometri de autostradă dintre Sălişte şi Cunţa din cauza infiltrărilor de apă pe o lungime de 200 de metri, autorităţile fac tot posibilul să deschidă traficului rutier cei 25 de kilometri corespunzători lotului 2 ai autostrăzii Timişoara - Lugoj.

Contractul prevede că lucrările trebuie finalizate în iulie 2016, însă Ministerul Transporturilor speră ca porţiunea de drum să fie inaugurată oficial până la sfârşitul acestui an, adică cu şapte luni mai devreme. Totuşi, Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a admis că inaugurarea depinde de vreme şi că va fi făcută fără ca spaţiile pentru refugii să fie terminate.

"Aşa cum arată acum, acest lot de autostradă este recepţionabil.

Din maşină arată bine. Ne bucurăm dacă vom reuşi să îl deschidem circulaţiei cu şapte luni mai devreme. În afară de lucrările care nu ţin de siguranţa circulaţiei, cele pentru refugii, totul ar putea fi finalizat odată cu marcajul, care mai trebuie făcut pe circa 30 de kilometri pe ambele sensuri. Din păcate, asta ţine de condiţiile meteo, de umiditate cât mai mică şi temperatură peste patru grade Celsius. Am putea atunci semna recepţia pentru zona de rulare, fără spaţiile organizate în lateralul autostrăzii", a precizat Costescu.

Aşa cum arată acum, acest lot de autostradă este recepţionabil.

Dan Costescu
Ministrul Transporturilor
Deschiderea lotului de 25 de kilometri va face posibilă traversarea României pe autostradă de la intrarea în punctul vamal Nădlac până la Lugoj. În acest fel, se va putea circula şi pe cei 10 kilometri de lângă Lugoj care au fost inauguraţi încă din 2013, dar care nu au fost utilizabili din cauza faptului că şoseaua se termină în câmp.

În schimb, autostrada Orăştie - Sibiu continua să genereze probleme pe lotul Sălişte şi Cunţa.

Potrivit unui raport al Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, cheltuielile pentru reparaţiile necesare pe porţiunea de 200 de metri trebuie asumate de statul român, întrucât autorităţile au deschis autostrada deşi ştiau că există probleme de execuţie.

Via Ziarul Financiar, Digi24 Sursă foto

Comentarii (2)

  • „va face posibilă traversarea României pe autostradă de la intrarea în punctul vamal Nădlac până la Lugoj.”

    Chiar până după Lugoj un pic, nodul e la ieșirea din Traian Vuia pe E673.
    1 0
  • ,,Traversare,, inseamna parcurgere dintr-un capat in altul.

    Sa intelegem ca Romania se termina la Lugoj ??
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru