Autostrăzi în România: lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu va fi inaugurat în 14 noiembrie, deşi mai necesită lucrări

de Sebastian Toma
Joi, 13.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotul 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu va fi inaugurat cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezindenţiale 2014. Jurnaliştii de la mai multe publicaţii susţin că tronsonul de autostradă nu este încă finalizat şi prezintă risc de alunecări de teren.

Esential 18 luni au trecut de la momentul în care ar fi trebuit să fie inaugurat lotul 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu.
Lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu va fi deschis traficului rutier în data de 14 noiembrie 2014. Oficialii CNADNR au admis că lucrările nu au fost finalizate, dar declară autostrada ca fiind sigură pentru public. Mai precis, Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat că mai sunt necesare lucrări pentru remedierea problemelor legate de alunecările de teren din zonă, dar că acestea nu vor pune în pericol şoferii, titrează cei de la Economica.Net. Tronsonul de 22 de kilometri cunoscut contractual sub numele de lotul 3 leagă Cunţa de Sălişte şi este ultima parte a autostrăzii Orăştie-Sibiu. Acesta a fost finalizat cu o întârziere importantă faţă de data stabilită iniţial din cauza alunecărilor de teren, celelalte trei loturi fiind date în folosinţă în luna decembrie a anului 2013. Problema principală a fost localizată în zona Dealului Aciliu, unde erau alunecări de teren care afectau şase din cei 22 de kilometri ai tronsonului.

Tronsonul de 22 de kilometri de autostradă care va fi inaugurat în data de 14 noiembrie 2014 include şi Viaductul Aciliu, cea mai mare construcţie de acest gen din ţară.

Lucrările la acest tronson ar fi trebuit să fie gata încă din aprilie 2013, iar alunecările de teren întâmpinate atunci au împins termenul la noiembrie 2013. Inaugurarea din această lună marchează o întârziere totală de un an şi şase luni faţă de termenul iniţial. Jurnaliştii de la Digi 24 au vizitat zona respectivă în urmă cu trei săptămâni şi au relatat alunecări de teren care ar putea pune în pericol şoferii care circulă pe autostradă. La vremea respectivă, reprezentanţii firmei responsabile de construcţie au refuzat să răspundă la întrebările colegilor de la Digi 24 care au solicitat informaţii privind eventualele ramforsări efectuate pentru a preveni alunecările de teren pe suprafaţa de rulare.

România: Autostrada Soarelui a fost finalizată după 30 de ani

Urmareste Automarket
O anchetă realizată de România Liberă în luna septembrie a scos la iveală un raport efectual de fostul consultat angajat de statul român pentru supervizarea lucrărilor care avea aproximativ 200 de nereguli referitoare la calitatea lucrărilor.
Acestea apar într-un raport care acoperă perioada aprilie 2012 – mai 2014 şi enunţă probleme cum ar fi ”asfalt subţiat sub limitele minime admise”, ”structuri de beton crăpate” şi ”straturi ale autostrăzii aşternute fără respectarea tehnologiilor corespunzătoare”. În plus, cei de la Economica.net au primit săptămâna trecută un raport din partea CNADNR care arăta un stadiu fizic de realizare de 91% al lotului 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu.

Masterplanul pentru transporturi al României, programul esenţial pentru finanţarea europeană a autostrăzilor, întârziat până în decembrie

Via RL | Economica.net | Digi24 | Sursă foto: Ziarul Apulum

Comentarii (6)

  • Avem asa, autostrazi lipsa, iar alea care se fac, se rup, strat subtire, unde sunt studiile geo pt drum? de ce nu au intarit zonele respectuie unde sunt alunecari de teren?
    20 0
  • Andrei
    Sa facem putin haz de necaz, ciumpalacii or sa duca dorul de depasiri la limita pe linie continua s.a.m.d.....as minti daca as zice ca sunt incantat de autostrazi,zonele frumoase ale tarii sunt frumos de parcurs pe drumuri mai inguste...e68 este un drum deosebit de frumos,treci prin locuri deosebite,pe autostrada nu o sa mai placerea asta...dar si drumurile astea ti se urasc de prinzi vreun "stau" de cateva ore....
    11 2
  • razvanis
    Neaparat azi trebuia inaugurata, ca luni era inutil ... Puie Monta !!!
    27 2
  • propaganda electorala mizerabila a lui ponta!!!!! iar daca iese agariciul asta o sa ruineze tara asta de tottt!!!
    29 2
  • CINEVA
    PUIE MONTA, AGARICI POGONICI! HUUUOOO..........
    10 1
  • Scarba din plin pt domnu' copy-a-lot....sa bage bine la cap ca nu suntem toti prosti cum crede el.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru