Autostrăzi pe hârtie, ediția 2018: Guvernul anunță 3 proiecte majore de infrastructură la care lucrările "ar putea începe anul viitor"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 23.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul susține că va construi autostrăzile București - Alexandria - Lugoj, Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni şi Ploieşti - Braşov - Râşnov, costurile urmând să fie susținute de companii private și recuperate ulterior prin taxe de autostradă.

Guvernul a publicat marți seară un document oficial cu o serie de proiecte strategice care vor fi dezvoltate în regim public-privat, iar printre acestea figurează și 3 proiecte majore de autostrăzi.

Prima dintre ele este Autotrada Ploiești - Râșnov, care ar urma să fie conectată la actuala Autostrada București - Ploiești și să treacă inclusiv prin Brașov. Autostrada ar urma să aibă o lungime de 109 kilometri și să asigure un acces mai ușor la stațiunile de pe Valea Prahovei, în condițiile în care DN1 este aglomerat în aproape fiecare weekend.

De asemenea, pe listă se află și Autostrada Târgu Neamț - Iași - Ungheni, care ar urma să aibă o lungime de 100 kilometri și să se concteze cu Republica Moldova prin intermediul unui pod peste Râul Prut. În document se menționează că această autostradă va asigura legătura între Moldova și Transilvania, însă în realitate în zona Moldovei nu există în prezent nicio autostradă, astfel că legătura de la Târgu Neamț spre Transilvania nu se poate face pe astfel de drumuri.

Cel mai mare proiect este însă Autostrada Sudului, care va avea o lungime de 550 de kilometri și va conecta orașele București, Alexandria, Craiova, Drobeta Turnu Severin și Lugoj.

Guvernul susține că lucrările "ar putea începe efectiv anul viitor", fără să menționeze însă durata acestora.

Toate cele 3 proiecte vor fi realizate în regim public-privat, ceea ce înseamnă că finanțarea va fi asigurată de companiile de construcții, care își vor recupera banii ulterior prin aplicarea unor taxe de autostradă.

Din păcate, planurile Guvernului trebuie privite cu precauție, mai ales că alte două proiecte anunțate cu fast trenează de mai mulți ani: Autostrada Pitești - Sibiu și Drumul Expres Pitești - Craiova.

Via Mediafax

Comentarii (9)

  • Rudolf D.
    Ha ha ha. Proiecte proiecte proiecte...
    Ce bine ar fi sa le terminam mai repede, macar pe cele pe care le-am inceput.
    9 0
  • someone
    pana si ca proiect autostrada bucuresti-alexandria suna de rahat . ca si destinatarul ei.
    ce se aude cu cele 2 autostrazi cu adevarat importante pentru tara: craiova-pitesti si pitesti-sibiu?
    13 0
  • Iasi -- Tg Neamt

    fix ce ma intereseaza
    3 1
  • Mai vine un guvern, mai decupează o bucățică din harta făcută de IPTANA în 1968 la ordinul lui Ceaușescu.

    http://media.rtv.net/image/201209/full/harta_75362000.jpg

    Păcat că s-a scumpit petrolul în 1973.
    8 0
  • mircea badea
    io nu vreau cu taxe! sa mai taie de la sri din miliardele alea.
    1 2
  • Game of Thrones= Incalceala Autostrazilor- sezonul 2018. Da' Pitesti -
    Sibiu?, da' Cluj-Oradea?, da' Bucuresti-Iasi?, da' cate fonduri europene s-au accesat?, da' cate studii de fezabilitate s-au facut degaba?, da' cati bani s-au sifonat?, da' cati ministrii ai transporturilor au fost trasi la raspundere? ,da' cati prim-ministrii?, da' de c e isi bat joc de economia nationala?
    8 0
  • m-am prins, trebuie neaparat sa treaca prin Teleorman cat mai e Dragnea la butoane, doar nu a cumparat degeaba terenul pe unde va trece autostrada
    4 0
  • Meteorologogu
    pfoaaaaaiiii ... gata, ii cred, in sfirsit o sa se faca ...
    ...si la povestitori le doresc cite un ghimpe in coasta la fiecare km care nu se face in urmatorii doua zeci de ani ...
    1 0
  • Poate ma lamureste si pe mine cineva de ce nu mai facem autostrazi cu fonduri UE?
    De ce mai nou totul e public-privat?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru