Autovit: "Estimăm că se vor vinde 12.000 de maşini noi prin Rabla 2013"

de Sebastian Toma
Vineri, 14.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mihai Cune, Business Manager la Autovit.ro, estimează că Programul Rabla nu va obţine succesul scontat de autorităţi, urmând să fie vândute mai puţine maşini noi în ciuda tichetelor de 6.500 lei.

Esential 17000 de tichete Rabla 2013 vor fi disponibile pentru persoanele fizice.
45 de zile are la dispoziţie beneficiarul unui tichet Rabla să-l valorifice prin achiziţia unei maşini noi.
Autovit.ro a organizat astăzi o discuţie despre piaţa auto din România, în cadrul căreia ne-au fost prezentate opiniile reprezentanţilor celui mai mare portal de anunţuri auto din ţara noastră. Mihai Cune, Business Manager Autovit.ro, a vorbit şi despre Programul Rabla 2013, o iniţiativă a Ministerului Mediului care a fost demarată la începutul săptămânii curente, pe 10 iunie. Reprezentantul Autovit consideră că programul din 2013 are un set de condiţii dificile, care vor îngreuna vânzarea de automobile noi prin intermediul programului şi le vor da bătăi de cap consumatorilor. Administraţia Fondului de Mediu a distribuit 4.289 tichete Rabla în prima zi a programului.

"Cred că prin programul Rabla 2013 se vor vinde în jur de 12.000 de maşini noi, deşi sunt 17.000 tichete disponibile pentru persoanele fizice.

Programul Rabla are mai multe probleme, de la cele 45 de zile de valabilitate ale voucherului, până la numărul mic de tichete disponibile şi la imposibilitatea împărţirii acestora în mod corect între toate centrele aprobate", explică Mihai Cune. Reprezentantul Autovit a pus punctul pe "i" în cazul Programului Rabla 2013, acesta explicând că noile reguli ale programului induc în eroare consumatorii şi aduc numeroase piedici în casarea unui automobil uzat. Spre exemplu, în prima fază a proiectului, unele centre au primit mai puţin de zece vouchere Rabla, lucru care va favoriza o piaţă neagră de acordare a acestor tichete, crede Mihai Cune.

Urmareste Automarket
Cele patru centre REMAT din judeţul Cluj au primit doar 40 de tichete Rabla, informează cei de la Stiridecluj.ro, în condiţiile în care anul trecut, aceleaşi patru centre, primeau aproape 2.000 de tichete de casare.
Mircea Ştef, Directorul comercial al SC Remat SA Cluj, susţine că se aştepta să primească cel puţin 300 de tichete la nivel de judeţ, oficialul considerând că situaţia este inacceptabilă. Însă, judeţul Cluj a primit 180 tichete Rabla în prima zi, acestea fiind împărţite şi unor centre de dezmembrări auto. Într-o situaţie similară se află judeţul Călăraşi, în care s-au distribuit doar 36 de vouchere Rabla 2013 în prima fază a proiectului. Reprezentanţii Ministerului Mediului au anunţat că vor distribui doar un sfert din tichetele disponibile în prima zi a proiectului, pentru a asigura o redistribuire mai eficientă a acestora în cele cinci luni rămase până la încheierea programului de înnoire a parcului auto din România.

Comentarii (8)

  • razvanis
    La cluj s-au trimis 40 de tichete PE COLECTOR, atentie, o mare diferenta, din ce spuneti voi se subintelege ca pentru tot judetul,
    Spre comparatie la Iasi, s-au trimis 12 tichete pe colector, iarasi o mare diferenta nu ?
    3 2
  • @razvanis

    Nu, în Cluj au fost împărţite 10 tichete pe colector, iar societatea REMAT a primit 40, pentru că are 4 centre în judeţ.
    Însă, în Călăraşi, au fost livrate 9 tichete pe colector la cei 4 colectori, rezultând 36 de tichete.

    Informaţia ta privind Iaşi este corectă.

    http://www.afm.ro/main/programe/psipan/2013/distribuire_tichete_pe_colectori.pdf
    3 0
  • cu un cupon de 6500 Ron care reprezinta cam 1250E se vor da numai masini noi sub 12000E, oricum 80% din cei care vor avea cupoane le vor vinde
    2 1
  • REMAT Iasi a primit tichetele conform numarului de centre din Judet. Ceea ce nu se spune nicaieri este ca REMAT-ul Iasi NU A DISTRIBUIT IN MOD EGAL aceste tichete.

    Nu stiu cat de ilegal este dar IMORAL cu certitudine
    0 0
  • Ocazie
    HA ! Ce ironie !

    De cand face Autovit, un brand specializat in Second-Hand, estimari cu privire la piata auto a vehiculelor noi??? Miroase a marketing! Nu mai stiu cu se sa iasa-n fata "biznismenii" de la noi...
    3 0
  • Daca se vor vinde 8-9.000 masini, tot va fi ok, dar se pare ca anul asta e mai nasol ca 2012 :(
    2 0
  • sumaher
    dupa 45 de zile impuse cu forta fara a ne intreba si pe noi proprietari de masini mai nou de hirti care incurajeaza piata neagra a dilarilor nu credeti ca ar trebui sa avem un raspuns de la afm sa vedem dc ne pun termen de vinzare a unei proprietati? saii vedem cum vor raspunde ?sa-u daca stiu ca dilari speculeaza acest termen pentru a cumpara tichete mai ieftine pentru ca iei sunt cei ce manevreaza piata neagra cei care ar fi trebuit sa fie interzisi a cumpara tichete,lucrind in sistem
    0 0
  • Stefan
    Ce au de gand cei de la AFM cu termenul de valabilitate al voucherilor? ei cred ca in aceasta perioada se vor vinde acelasi numar de masini?!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru