Avancronică DTM: Audi îşi propune să obţină la Norisring prima victorie a sezonului

de Daniel Popescu
Vineri, 27.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fără nicio victorie în primele trei etape din cadrul Campionatului German de Turisme, Audi îşi propune să spargă gheaţa pe circuitul de la Norisring pentru a-şi consolida prima poziţie în clasamentul constructorilor, însă BMW speră să le încurce planurile.

Esential 2.3 kilometri este lungimea circuitului de la Norisring
245 km/h este viteza maxima care se va atinge pe circuitul de la Norisring
Campionatul German de Turisme ajunge la sfârşitul acestei săptămâni pe neobişnuitul circuit de la Norisring, acolo unde va avea loc o nouă luptă pentru supremaţie între cei trei constructori prezenţi în competiţie, Audi, BMW şi Mercedes.

Localizat în apropiere de Nurnberg, Norisring are o lungime de numai 2.3 kilometri şi este cel mai scurt circuit din calendar. Piloţii vor concura în sens invers al acelor de ceasornic pe o pistă caracterizată de prezenţa a două linii drepte şi numai opt viraje.

Viteza maximă va fi de 245 de km/h şi va fi atinsă la capătul liniei de start-sosire, iar piloţii vor frâna până la numai 51 km/h în virajul trei. Circuitul este unul de tip stradal, deschis traficului rutier în restul anului, însă este înconjurat de ziduri de beton care nu vor ierta greşelile piloţilor.

Audi mizează pe victorie

Pentru un pilot Audi este important să câştige din nou aici şi evident că mi-ar plăcea să fiu acel pilot.

Mike Rockenfeller
Pilot Audi
Audi este lider în clasamentul constructorilor după primele trei runde, însă nu a obţinut nicio victorie în acest sezon, iar pe Norisring nu a mai triumfat din 2002.
Germanii sunt însă determinaţi să câştige această etapă, mai ales că circuitul este la numai 80 de kilometri de sediul de la Ingolstadt. Mike Rockenfeller este cel mai bine clasat pilot Audi în clasamentul general şi speră să treacă primul linia de sosire.

"Chiar dacă aceasta este cursa noastră de casă şi punctul de referinţă al sezonului, întotdeauna am avut mai multe probleme la Norisring decât în orice altă parte. Locul cinci din 2013 a fost unul dintre cele mai bune rezultate ale mele. Pentru un pilot Audi este important să câştige din nou aici şi evident că mi-ar plăcea să fiu acel pilot. Muncim din greu pentru a începe weekendul cu setările optime", a declarat el.

Cursă de casă şi pentru Wittmann

Un rezultat bun la Norisring ar fi un vis devenit realitate.

Marco Wittmann
Pilot BMW
Audi nu va avea însă o misiune uşoară la Norisring, întrucât BMW promite să dea o replică pe măsură. Marco Wittmann a câştigat două dintre primele trei curse ale sezonului, este lider în clasamentul general şi va concura la numai câţiva kilometri de localitatea sa natală, astfel că mai mult sau mai puţin direct admite că îşi doreşte de asemenea o victorie.

"Acesta este evenimentul anului. Este fantastic să concurez acasă ca lider în clasamentul general.

Circuitul este la numai câţiva kilometri de casa mea, astfel că familia şi prietenii vor fi acolo pentru a mă sprijini. Un rezultat bun la Norisring ar fi un vis devenit realitate", a precizat el.

Mercedes mizează pe progrese

Între timp, cei de la Mercedes evită să facă declaraţii optimiste înaintea cursei. Explicaţia este însă simplă: chiar dacă şi-au trecut în cont o victorie surprinzătoare prin Christian Vietoris, germanii au avut un start dezamăgitor de sezon în care nu au obţinut niciun punct în prima şi a treia rundă.

De altfel, Mercedes a obţinut acordul de a efectua o sesiune de teste în timpul sezonului cu scopul de a-şi îmbunătăţi maşina, astfel că o simplă clasare în puncte ar fi considerată pozitivă.

Etapa de DTM de la Norisring va fi transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport după următorul program, conform fusului orar al României: 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV
Calificari sambata, 28 iunie 15:50 DigiSport 3
Cursa duminica, 29 iunie 14:15 DigiSport 1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru