Avancronică DTM: Audi pregăteşte ofensiva împotriva BMW la Oschersleben

de Daniel Popescu
Vineri, 16.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi speră să câştige cursa de la Oschersleben din cadrul Campionatului German de Turisme după ce BMW a triumfat în etapa inaugurală de la Hockenheim.

Este dificil să fac o predicţie pentru cursă.

Marco Wittmann
Pilot BMW
Sezonul 2014 al Campionatului German de Turisme a debutat cu victoria surprinzătoare a lui Marco Wittmann de la BMW, obţinută pe circuitul de la Hockenheim.

Prin urmare, germanul în vârstă de 24 de ani este văzut ca principala ameninţare în etapa care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni pe circuitul de la Oschersleben. El a refuzat însă să facă predicţii cu privire la rezultatul pe care îl poate obţine în cea de-a doua cursă, mai ales după ce anul trecut a terminat doar pe 12.

"După prima mea victorie în DTM de la Hockenheim, călătoresc la Oschersleben cu încredere sporită. Este important să găseşti setările perfecte pentru calificări şi cursă. Cu asta în minte, este dificil să fac o predicţie pentru cursă", a declarat el.

Audi vrea revanşa

Chiar dacă am obţinut un rezultat bun la Hockenheim, ştim de asemenea şi toate lucrurile pe care le putem îmbunătăţi.

Mattias Ekstrom
Pilot Audi
Pe lângă coechipierii săi Bruno Spengler şi Augusto Farfus, Wittmann va trebui să lupte în special cu rivalii de la Audi, care caută revanşa după ce au fost învinşi în etapa inaugurală.
Dublul campion de DTM Mattias Ekstrom este cel mai îndreptăţit în acest sens după ce a ocupat locul doi la Hockenheim, însă suedezul preferă să fie prudent în declaraţii înaintea cursei.

"Oschersleben are o atmosferă unică cu mulţi prieteni loiali şi un circuitul cu o bună vizibilitate, astfel că este atractiv pentru fani. Chiar dacă am obţinut un rezultat bun la Hockenheim, ştim de asemenea şi toate lucrurile pe care le putem îmbunătăţi", a precizat el.

Coechipierii săi Adrien Tambay şi Mike Rockenfeller sunt de asemenea determinaţi să obţină performanţe bune în a doua etapă de DTM.

Schimbări majore la Mercedes

Orice speranţă la o îmbunătăţire semnificativă pentru Oschersleben este un vis.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
După rezultatele dezastruoase de la Hockenheim, când nu au obţinut nicio clasare în primii 10, cei de la Mercedes au efectuat schimbări majore în departamentul de conducere. Gerhard Ungar, directorul tehnic şi CEO-ul HWA, cea mai importantă echipă Mercedes din DTM, a fost înlăturat de la conducere. În acest context, constructorul nu are aşteptări majore de la a doua etapă a sezonului.

"Ştim că fiecare pilot al nostru are tot ce-i trebuie pentru a obţine rezultate bune şi victorii în DTM.

Acum trebuie să le oferim instrumentele potrivite, pentru a face ceea ce este necesar pe circuit. Ştim că suntem mult în spatele concurenţei, dar acest deficit poate fi redus puţin câte puţin, aşa că orice speranţă la o îmbunătăţire semnificativă pentru Oschersleben este un vis", a precizat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Program şi transmisii TV

Etapa de DTM de la Oschersleben va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni şi va putea fi urmărită în format înregistrat pe postul de televiziune Digi Sport, dupa urmatorul program, conform fusului orar al Romaniei:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV
Calificari sambata, 17 mai 16:10 Digi Sport 3 (18:45)
Cursa duminica, 18 mai 14:30 Digi Sport 3 (20:00)

Comentarii (1)

  • Andrei
    Sper ca si Mercedes sa dezvolte noul C si sa ridice nivelul si in DTM,in F1 se vede deja efortul depus!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru