Avancronică DTM: Luptă intensă pentru victorie la prima prezenţă la Hungaroring după 26 de ani

de Daniel Popescu
Vineri, 30.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Campionatul German de Turisme revine la Hungaroring pentru prima oară după mai bine de un sfert de secol, iar Audi, BMW şi Mercedes sunt pregătiţi să reia lupta pentru supremaţie.

Esential 1988 este anul in care a avut loc ultima cursa de DTM la Hungaroring
30 de puncte a acumulat Mike Rockenfeller, liderul clasamentului general din DTM
95 este numarul de puncte obtinute de Audi in primele doua curse ale sezonului, cu care conduce clasamentul constructorilor
După două etape desfăşurate în patria natală, Campionatul German de Turisme călătoreşte la sfârşitul acestei săptămâni spre partea de Est a Europei pentru a ajunge în Ungaria pe circuitul de la Hungaroring.

Aceasta va fi prima cursă modernă de DTM pe circuitul maghiar, însă competiţia a mai fost prezentă aici până în 1988 pe vremea când purta o altă denumire. Astfel, după o pauză de 26 de ani, Hungaroring va fi gazda unui nou război în trei intre Audi, BMW şi Mercedes.

Constructorul de la Ingolstadt este lider în ambele clasamentele generale, în ciuda faptului că primele două curse au fost câştigate de rivalii de la BMW şi, respectiv, Mercedes.

Mike Rockenfeller, liderul clasamentului general, îşi propune consolidarea poziţiei printr-o nouă victorie şi consideră că obţinerea unui rezultat cât mai bun în calificări este esenţială pentru îndeplinirea obiectivului, mai ales că şansele de depăşire pe circuitul din Ungaria sunt limitate.

"Budapesta este un circuit dificil şi solicitant. Vom da tot ce avem mai bun pentru a găsi setările perfecte pentru calificări. Asta va fi o bază importantă de plecare pentru a fi din nou în lupta pentru primul loc", a precizat el.

O opinie similară are şi coechipierul său Mattias Ekstrom, ocupantul poziţiei a patra în clasamentul general. Dublul campion de DTM consideră chiar că Hungaroring este circuitul unde calificările vor conta cel mai mult în acest sezon competiţional. "Este un circuit grozav într-un oraş frumos. Aşa cum văd eu lucrurile, sâmbătă vom concura în cea mai importantă sesiune de calificări a anului, pentru că depăşirile pe acest circuit sunt oricum, dar nu uşoare", a explicat el.

Rivalii de la BMW speră să-şi ia revanşa, iar Marco Wittmann, autorul primei victorii din noul sezon, vrea să obţină un rezultat cât mai bun care să-l propulseze de pe locul trei al clasamentului general ocupat în prezent. "Primele două curse au arătat că am ritmul necesar. Cu asta în minte, obiectivul meu pentru a treia sesiune de calificări a anului este să obţin un nou rezultat bun, care să-mi permită ulterior să atac în cursa", a precizat el.

Marele semn de întrebare planează asupra celor de la Mercedes.

După un debut modest de sezon care a condus inclusiv la îndepărtarea lui Gerhard Ungar, directorul tehnic şi CEO-ul HWA, cea mai importantă echipă a germanilor, Mercedes a câştigat cursa precedentă prin Christian Vietoris, datorită unei strategii inspirate la opririle la boxe.

Acesta are de recuperat doar cinci puncte pentru a prelua conducerea clasamentului general, însă constructorul de la Stuttgart este pe ultimul loc în clasamentul constructorilor cu 41 de puncte, spre deosebire de cele 95 acumulate până în prezent de liderul Audi.

Etapa de DTM de la Hungaroring va fi transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport după următorul program, conform fusului orar al României: 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV
Calificari sambata, 31 mai 19:10 DigiSport 2
Cursa duminica, 1 iunie 14:30 DigiSport 2

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru