Bătaie pe Gymkhana: Ken Block a dat în judecată producătorii primelor trei episoade ale seriei Gymkhana

de Mircea Meșter
Marti, 21.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce producătorii primelor trei episoade din seria Gymkhana au construit site-ul gymkhana.com, pilotul american Ken Block i-a dat în judecată, susţinând că deţine toate drepturile de utilizare a termenului.

Pilotul de raliuri Ken Block a chemat în instanţă compania Mad Media, co-producătorii primelor trei episoade ale seriei Gymkhana, din cauza faptul că aceştia din urmă utilizează site-ul gymkhana.com fără acordul său. Conform declaraţiilor lui Block, care deţine drepturile de utilizare ale termenului Gymkhana, Mad Media abuzează de acest titlu, folosindu-l în interes propriu fără drepturi.

Reprezentanţii Mad Media au reacţionat la chemarea în instanţă susţinând că gymkhana.com nu conţine clipuri din seria dezvoltată de Ken Block şi că termenul "gymkhana" a apărut în secolul trecut, denumind un sport. "Nimeni nu are dreptul de a împiedica publicul să utilizeze termenul gymkhana", spune Joshua Martelli, unul dintre oficialii Mad Media.

Procesul este complet nefondat şi ne vom apăra viguros.

Joshua Martelli
Mad Media
Portalul gymkhana.com conţine clipuri auto şi articole din domeniul auto, în secţiunea de informaţii fiind stipulat faptul că site-ul nu are nimic de-a face cu seria Gymkhana a lui Ken Block, cu excepţia "înregistrării clipurilor video Gymkhana".
De cealaltă parte, pilotul american susţine că Mad Media trebuie să înceteze să utilizeze acest domeniu de internet, să-i transfere lui toate drepturile de utilizare şi să-i plătească daune în funcţie de veniturile obţinute.

Conform declaraţiilor lui Ken Block, acesta a dorit în prima fază să rezolve amical această dispută, însă oficialii Mad Media au fost refractari la propunerile sale. "În principiu, mi-au spus să mă duc dracului, ceea ce m-a cam şocat, pentru că până la acel punct aveam impresia că suntem în relaţii bune", susţine Block.

via carsguide

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru