Bentley Bentayga cu ampatament lung a intrat în producție

de Alexandru Monenciu
Luni, 24.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley anunță că modelul Bentayga EWB, versiunea cu ampatament lung a SUV-ului britanic, a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Crewe, Marea Britanie.

Constructorul britanic de automobile a lansat noul Bentayga EWB în luna mai. Cu alte cuvinte, vorbim despre un Bentayga cu ampatament lung (+180 mm comparativ cu versiunea standard), care poate fi configurat cu 5 sau 4 locuri.

Sub capotă regăsim un motor V8 de 4.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 550 de cai putere și 770 Nm. În ciuda dimensiunilor, SUV-ul atinge 100 de km/h în 4.7 secunde și o viteză maximă de 290 km/h.

Acum, Bentley anunță că Bentayga EWB a intrat în producție la uzina din Crewe, Marea Britanie. Finalizarea unui singur exemplar durează 132 de ore, 10 ore fiind rezervate doar ornamentelor din lemn prezente la interior.

Pasagerii se pot relaxa pe cele mai avansate scaune montate vreodată într-o mașină. Denumite Bentley Airline Seat și oferite opțional, acestea sunt echipate cu o tehnologie care simte temperatura pasagerilor și umiditatea din aer și activează, după caz, funcția de încălzire/ventilație sau câte puțin din fiecare.

De la debut, versiunea cu ampatament lung a reprezentat 40% din totalul comenzilor pentru Bentayga și este, în prezent, cel mai bine vândut model al britanicilor.

via Bentley

Comentarii (4)

  • Da-o naibii… la ăștia bogați care au case si garaje, panouri solare etc. nu le pasă de poluare, no așa ceva Mircea si Edikkk nu pot sa accepte, noroc ca nu le pasa la nimeni de ce cred ei… Apropo, am un vecin si ieri am numărat peste 80 de becuri aprinse in jurul casei, nu puteam sa stau mai mult la numărat ca dădeam de bănuit. Are 5 masini (motoare de minim 4 litri, una este un huracan) si în plus o chestie de aceea Tesla Y… ce să-i transmit din partea voastră?
    3 0
  • Uitasem… acțiunile Tesla au scăzut cu 45% in nici 6 luni, cam nasol nu? BMW au scăzut cu 23%, Mercedes cu 35%, iar Toyota 16%. Rup tot Tesla, calcă totul în picioare… cu cele 2 milioane masini pe an care le pot produce (nu cred ca vor atinge vreodată cifra asta, deci capacitate de producție neutilizata la greu… tot cam nasol). Anul asta in primele 3 trimestre au vândut aprox 900.000 de bucăți si efectul uauuuu sa cam dus, vedem ce mai aduce Q4 si răspuns final in 2023. S-ar putea sa nu mai prindă Tesla anul 2030… ce sa mai vorbim de 2035 si de visul electrificării.
    5 0
  • Ești frustrat sau mi se pare mie?
    1 2
  • Eram, dar din alte motive… deci nu ți s-a părut ;)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru