Bentley va avea un nou CEO - Wolfgang Dürheimer, fostul şef al departamentului de dezvoltare al mărcii Audi

de Sebastian Toma
Marti, 15.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Wolfgang Dürheimer, fostul şef al departamentului de cercetare şi dezvoltare al mărcii Audi, va fi CEO-ul Bentley de la 1 iunie.

Esential 10120 unităţi a livrat Bentley în 2013, cu 19% mai multe decât în 2012.
Bentley va avea un nou CEO din luna iunie, în persoana lui Wolfgang Dürheimer. În trecut, Dürheimer a fost şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi şi a avut legături atât cu marca Bentley, cât şi cu marca Bugatti, aceasta din urmă fiind păstrată odată cu noua funcţie. Actualul CEO al Bentley, Dr. Wolfgang Schreiber, va părăsi conducerea mărcii în favoarea unei poziţii de conducere în cadrul Volkswagen Group, concern în cadrul căruia activează încă din 1984. Schreiber este responsabil pentru produse precum transmisia DSG, dezvoltată cât timp el era la conducerea departamentului de transmisii de la Volkswagen. În prezent, Dürheimer se ocupă de divizia de motorsport al concernului Volkswagen. În cariera sa, Dürheimer a condus proiecte precum Porsche Cayenne (ambele generaţii), aşa că a fost candidatul perfect pentru a conduce compania în momentul în care se pregăteşte introducerea primului SUV al mărcii Bentley.

Wolfgang Dürheimer, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare Audi, a părăsit compania

Wolfgang Dürheimer şi Audi A3 e-tron, o versiune ecologică a compactei germane.

Între timp, Wolfgang Dürheimer, viitorul CEO al Bentley, a lucrat în trecut pentru BMW, Porsche şi Audi, ceea ce înseamnă că acesta are în spate o experienţă extensivă, care va fi benefică pentru marca din Crewe.

Dürheimer a coordonat în trecut mărcile Bentley şi Bugatti, în paralel cu evoluţia Grupului Volkswagen pe pieţele din China şi din Statele Unite ale Americii. Acest rol va fi reluat odată cu preluarea conducerii mărcii Bentley, în timp ce poziţia lui Wolfgang Dürheimer de la Bugatti se va schimba într-un va avea un rol de supraveghere.

Bentley Hybrid Concept - primul hibrid al englezilor se prezintă

Urmareste Automarket
Bentley a încheiat un nou an de succes în istoria sa, având o creştere de 19% a livrărilor.
Profitul mărcii din Crewe a crescut cu 66.9% în 2013 comparativ cu anul precedent, totalizând 167.7 milioane de euro. Viitorul mărcii britanice este pozitiv, livrările Bentley crescând cu 17% în primul sfert al anului curent, ceea ce face decât să anunţe posibilitatea unei noi creşteri de vânzări la nivel anual pentru marca britanică deţinută de concernul Volkswagen.

Via Bentley

Comentarii (1)

  • Nimic nou sub SOARE....un angajat bun din grupul VAG se muta la alta firma tot din acelasi grup....
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru