Bentley va oferi şi un motor diesel în gamă, pentru creşterea vânzărilor

de Sebastian Toma
Vineri, 17.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gama Bentley va oferi şi o motorizare diesel, anunţă Wolfgang Durheimer, şeful mărcii din Crewe. Unitatea V8 TDI este aşteptată să debuteze alături de noul SUV din gama Bentley, urmând să fie introdusă şi pe alte modele.

Esential 8 cilindri va avea motorul diesel care va fi introdus în gama Bentley.
12 cilindri va avea motorul otto care va înlocui legendarul V8 de 6.75 litri.
Bentley plănuieşte să introducă un motor diesel în gamă, unitatea urmând să debuteze pe versiunea de serie a SUV-ului prefigurat de conceptul EXP 9F. Vestea vine chiar de la Wolfgang Durheimer, şeful Bentley, care le-a acordat americanilor de la Car and Driver un interviu. Motorizarea diesel va fi un V8 TDI provenit din gama Volkswagen şi ar putea fi introdusă şi pe următoarele generaţii ale lui Mulsanne şi Continental Flying Spur. În cazul lui Continental, cei de la Bentley au testat deja o asemenea versiune a modelului, pentru a-şi pregăti din timp noua motorizare.

Motorizarea V8 TDI ar putea fi singurul motor de acest gen oferit în gama Bentley, nefiind exploatată şi posibilitatea unor unităţi V6 sau V12.

În timp ce unitatea V6 a fost introdusă fără probleme în gama Porsche, aceasta nu este considerată ca fiind adecvată de cei de la Bentley, pe când un V12 TDI ar fi nepotrivit în contextul normelor din ce în ce mai stricte de emisii care vor fi aplicate pe majoritatea pieţelor importante pentru cei de la Bentley.

Gama de motorizări a celor de la Bentley va suferi încă o schimbare, spune Durheimer. Astfel, motorul V8 de 6.75 litri va fi înlocuit cu o unitate V12 odată cu debutul următoarei generaţii a lui Mulsanne. Explicaţia din spatele acestei alegeri vine tot de la Durheimer: "Bentley este centrul de competenţă al Volkswagen Group în materie de motoare V12, iar vârful gamei nu poate să aibă mai puţini cilindri decât modelele entry-level".

Via MotorAuthority

Comentarii (20)

  • Crystyann
    TDI-ul va fi o alternativa, asta nu inseamna ca omu' de afaceri nu isi poate cumpara in continuare un motor pe benzina . Doar ca acest motor poate deschide alte cateva porti vanzarii de Bentley ... Pana acum ceva timp nici pe Porsche nu concepeai un TDI, si acum uite ce vanzari are . Toata aceasta lume este un mare business, iar daca "iese banul " vor face si Bentley pe GPL! :)
    15 3
  • ok.ce pare deplasat e....sa vezi celebra sigla TDI pe un BENTLEY.
    12 2
  • Victor
    Se vede ca apartine de VAG...
    4 7
  • deci intr-un final apocaliptic o sa vedem si lambo si bugatti TDI ...pot sa spun ca masina de servici este diesel iar cea personala benzina diferenta de consum in regim mixt este de 1l\100 km ...dar si placerea de a conduce diferita
    7 10
  • mda... si uite asa se mai stinge o legenda, incetul cu incetul...
    3 7
  • @isa.t
    diferenta de consum e de 2-3 l iar benzina ti-ai cumparat ca era mai ieftina cu 2-3 mii...probabil un 1.4 sau un 1.6 aspirat...

    hai sa fim realisti totusi...
    11 2
  • AndreiRN
    BENTLEY a ajuns sa aiba motoare cu componenti Made in China.
    6 11
  • Bentley oricum e o marca de lux pt. cei care vor o alternativa la Maybach. Cine tine la marca cumpara Rolls Royce care oricum e peste Bentley. Sau pe ambele de ce nu..
    3 4
  • Io chiar ma gandeam ca sigurat in curand ne vom trezi si cu Ferrari si Lamborghini sa faca SUV-uri cu motoare diesel tot pt cresterea vanzarilor....La Lambo nu ar fi foarte greu facand fiind in grup cu Audi...modelul mai tre sa il scoata pe care sa puna motoarele diesel...Oricum nu mai e de mirare,pt ca nici la Porsche in urma cu cativa ani nu te-ai fi asteptat deloc la motoare diesel,si uite ca azi e posibil aproape tot!!!
    5 4
  • @domnul fara nume care ii explica lui isa.t cat ii consuma in realitate masinile de sub find:

    eu cu 2.0CDI merg la un 5-5.5% iar cu un 1.6i (16v) merg pe acelasi traseu cu 6-6.5%. Este adevarat ca am reusit sa merg cu 3.8% cu masina diesel, dar la exploatare normala cu 80% mers in afara bucurestiului diferenta intre cele doua masini este de cam 1 ...poate 1,5litri la suta de kilometri.
    In oras situatia este diferita si statul la coada penalizeaza benzinarele - diferenta creste la 2-3litri.
    La masinile mele este o diferenta cam de 10ani la conceptia motoarelor - benzinarul a fost conceput la inceputul anilor 90 iar dieselul la inceputul anilor 2000. Aceasta diferenta da si ea un lpus de economie si sunt sigur ca intre masini cu motoare de 2012 diferenta se pastreaza, chiar daca ambele tipuri consuma mai putin decat corespondentele lor de acum 10ani.

    @Bentley diesel .... nu pot decat sa imi aduc aminte de acel "razboi" al panourilor publicitare incheat de acel domn grizonat ce statea intr-un fotoliu de piele clasic, intr-un costum de 2000Euro, tinand in mana un pahar cu o bautura fina si care, spre deliciul publicului isi exprima dezacordul asupra "calitatilor" celorlalti aratandule poetic un binemeritat "deget mijlociu" .... cam acelasi deget exprima si parerea mea.

    @John_Range - porsche jurau cu mana pe toate cartile de capatai ale credintelor planetei ca ei nu vor avea motoare diesel ... ce frumos o sa fie "911 4S TDI" ...
    7 2
  • @unckle
    "In oras situatia este diferita si statul la coada penalizeaza benzinarele - diferenta creste la 2-3litri. "

    Exact la traficul urban ma refeream si eu, daca faci drumuri lungi si ai si anumite posibilitati nu cred ca alegi un benzinar aspirat de 1.6 galagios si fara vlaga in locul unui diesel 1.6-2.0

    Ce sa ne mai asa pe noi, benzinarele aspirate pana in 1.8 le cumperi ca nu iti permiti un diesel decent sau un benzinar turbo decent....sau cel mult daca ai primit o anumita educatie acasa pentru a realiza drumuri scurte prin oras, dar nu e cazul in meltenia.

    Si sa nu mai vorbim de placerea condusului la motoarele de 1.6 aspirate, fara cuplu, fara viata ca nu are rost.... putina decenta macar...
    5 3
  • @Unckle...Vezi la Porsche a fost posibil,desi ei ziceau ca nu vor pune motoare diesel,dar timpurile se schimba,politica conduceri unui brand auto,se schimba si acela...Si uite asa acum e posibil la Bentley..Si tot asa vor urma si alti constructori la care nu se astepta nimeni..
    1 1
  • CodrutC
    Dar cu ce va deranjeaza pe voi ca Porsche are printre mororizarile de benzina si motorizari diesel ? oricum nu aveti bani de unul iar daca ati avea , cumparati nene benzinar ca nu va incurca diesel-ul cu nimic ! fiecare isi ia ce ii place , poate altii vor sa isi ia un diesel . Haideti sa numai avem mentalitate de comunisti :)
    12 2
  • @CodrutC....Cine a zis ca il deranjeaza ca porsche are motor diesel...se discuta doar daca stii sa citesti si intelegi mesajele...Daca nu le-ai inteles mesajele,mai citeste-le odata sa intelegi bine!!!...Pe mine nu ma deranjeaza cu nimic un motor diesel si nici acel pe benzina..eu apreciez orice motor fiabil si bun!!!
    2 6
  • CodrutC
    @john_range nu era vorba despre tine , ii citez pe isa.t si andrey11 :
    isa.t : "intr-un final apocaliptic o sa vedem lambo si bugatti TDI" - auzi la el , final apocaliptic :)
    andrey11 : "mda... si uite asa se mai stinge o legenda" - de sa se stinga ? aceasta marca este foarte apreciata de cunoscatori si are o gramada de pasionati in multe tari ale lumii , faptul ca o sa aiba si motorizari diesel nu schimba cu nimic trecutul , cat despre viitor nu vad care ar fi problema deoarece motorizarile pe benzina vor echipa modelele Bentley in continuare .
    P:S. : Pe AndreiRN nu il mai citez deoarece nu are rost sa ma cobor la nivelul lui
    11 1
  • CodrutC
    de ce sa se stinga*
    9 0
  • CodrutC
    Toata lumea este interesata de introducerea motorul V8 diesel in gama Bentley dar despre motorul V12 pe benzina nu vorbeste nimeni ? sunt curios ce putere va avea :)
    3 1
  • AndreiRN
    Bentley a ramas numai un nume si o emblema ca restul este o adunatura de componente VW si o parte din ele de provenienta chinezeasca.
    Porsche la fel.
    RIP.
    3 5
  • Attila
    @AndreiRN R.I.P ar trebui scris pe creierul tau care e fara nici o gandire logica,ca si cum ar fi mort,pt ca esti depasit total baiete,numai prostii scrii mereu,inca nu ti-ai dat seama??Mai bine lasa-ne cu comentariile tale de toata mizeria!
    3 2
  • AndreiRN
    Attila, ai inviat?
    Si majoritatea stiau ca te odihnesti in pace (RIP) de foarte multi ani.
    Spune-mi si mie ce prostii am spus. Am zis eu ceva cu "P"?
    Sau macar trage-ma de mana cand spun vreo minciunica.
    Daca adevarul te deranjeaza atunci vezi ca ai o problema majora.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru