Bentley vrea să câștige cursa de la Pikes Peak cu un Continental GT3 care folosește combustibil ecologic

de Paul Cosma
Marti, 13.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a anunțat că vrea să câștige cursa montană de la Pikes Peak cu un exemplar Continental GT3 care va utiliza combustibil alternativ.

De curând, oficialii de la Porsche și Bentley au spus că vor să prelungească durata de comercializare a mașinilor “tradiționale” prin dezvoltarea carburanților cu un impact mai redus asupra mediului. Pe termen lung, adică după 2030, Bentley vrea să vândă doar mașini 100% electrice

Constructorul britanic a confirmat recent că va concura și în 2021 în cursa montană de la Pikes Peak, pentru “a treia și ultima oară”.

Cu această ocazie, Bentley va testa un combustibil ecologic pe Continental GT3, mașina cu care speră să stabilească un nou record pe celebra urcare. Până la evenimentul din 27 iunie, Bentley a prezentat o serie de imagini cu prototipul care va participa la Pikes Peak. 

Între timp, britanicii testează mai multe variante de biocombustibili (cu emisii reduse cu 85% față de carburanții standard) pentru a găsi formula optimă pentru funcționarea motorului în regim de performanță. 

Bentley va continua să producă motoare cu ardere internă în următorii 9 ani, dar vrea ca acestea să fie cât mai durabile și cu un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător.

Potrivit companiei, peste 80% dintre exemplarele produse vreodată de Bentley încă se află în circulație, iar clienții și-au exprimat dorința de a utiliza combustibili ecologici. 

Via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru