BMW fuge de o uniformizare a designului: viitoarele modele vor avea forme diferite și personale

de Bogdan Mirică
Joi, 13.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW își dorește o gamă ceva mai diferențiată. Karim Habib, șeful biroului de design, vrea să le ofere clienților o separare a formelor și o mai bună individualizare cu ajutorul luminilor LED.

Urmareste Automarket
Un număr tot mai mare de fani BMW a criticat uniformizarea direcției de design a actualei game, motiv pentru care bavarezii promit să ia măsuri pentru a nu cădea în păcatul rivalilor de la Audi.

Constructorul promite să dezvolte o nouă strategie de design pentru viitoarele serii 1, 3, 5 și 7, capabilă să ducă la o mai bună diferențiere a modelelor.

„Vrem ca fiecare model să aibă lumea lui. Suntem de părere că această trăsătură este extrem de importantă pe o piață unde vindem anual două milioane de mașini”, a declarat Karim Habib, directorul de design BMW.

Trebuie să ne menținem exclusivitatea și mai mult ca oricând trebuie să facem modele separate cât mai bine.Și orice decizie am lua trebuie să fie autentică, o calitate esențială a mașinilor noastre.

Karim Habib
director de design BMW
Ideea de a oferi fiecărui model BMW o identitate aparte a fost introdusă încă din 1999, atunci când începea mult contestata eră a lui Chris Bangle, omul care a început o separare între produse. În prezent, oficialii germani își doresc o diferențiere și mai mare.

Potrivit lui Habib, o soluție pentru a individualiza cât mai bine produsele actuale stă în luminile LED: o amprentă de lumină frontală distinctă va ajuta mult în aces sens.

BMW Seria 7, așteptat anul viitor, va fi primul produs al noii filosofii de design și va miza pe LED-uri frontale înguste și o grilă frontală mult mai mare și mai impozantă.

Dacă rețeta este bine primită de public, ea va fi aplicată și modelelor mai mici, cum sunt BMW Seria 5 și Seria 3.

Comentarii (7)

  • Andrei
    Abia astept sa si apara un astfel de trend, daca BMW va diversifica si va avea succes, cu siguranta si celelalte branduri germane vor urma calea aceasta.
    17 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    In sfarsit o persoana cu toate ,,facultatile mintale".
    Sunt un mare cunoscator auto (vorba vine :)) ), am fost fan VW, cunosc in mare cam tot despre produsele lor, insa saptamana aceasta era parcata o masina, eram in bucatarie... ma uitam din spate si credeam ca este Golf 7 Variant. Dupa cateva ore ma intorc din nou si ma uit pe geam si din nou vad aceeasi masina, stau si ma uit mai atent si era Passat B7 Variant. Nu avea lipite inscriptiile (Passat, Golf, etc). Sunt foarte asemanatoare intre ele. Si asta nu numai la VW.

    Sper ca nu v-am plictisit.
    17 0
  • BMW fuge de o uniformizare a design-ului......insa viitoru septar asteptat la anu va alege o linie de design si daca va fi de succes celelalte serii(3,5) vor aplica aceeasi reteta?????????si ma intreb atunci cum fuge BMW de uniformzarea relatata???????nu inteleg......
    poate sa explice cineva?????
    8 7
  • johnny_Zwee
    Mi se pare normal asa ceva. Fiecare model sa fie special si diferit in felul lui. Am vazut ca multi constuctori fac modele asemanatoare si asta ma intristeaza.
    4 0
  • @tzenu aceeasi reteta nu inseamna acelasi design. E ca si cum ai spune ca toate BMW-urile arata la fel din cauza grilei frontale.

    eu abia astept treaba asta si e de apreciat faptul ca BMW isi asculta fanii.
    6 0
  • suna bine
    4 0
  • exemplu
    uniformizare mercedes: dupa ce a facut clasa S s-au gandit sa faca si un S mai mic si aici ma refer la clasa C, iar uniformizarea continuand si la alte modele...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru