BMW introduce o versiune mild-hybrid pentru Seria 5: varianta 520d va avea sistem electric la 48V și consum mai mic cu până la 0.3 litri/100 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Marti, 17.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a pregătit o versiune mild-hybrid pentru actuala generație Seria 5. Sistemul va fi disponibil începând cu luna noiembrie doar pentru motorizarea diesel de 2.0 litri cu 190 CP.

BMW a pregătit o serie de îmbunătățiri pentru mai multe modele aflate în portofoliu. Una dintre cele mai interesante noutăți constă în introducerea unui sistem mild-hybrid (premieră pentru constructorul german) pe modelul Seria 5.

Conform reprezentanților producătorului german, sistemul mild-hybrid va fi integrat pe motorul diesel de 2.0 litri și 190 de cai putere (520d Sedan, 520d xDrive Sedan, 520d Touring și 520d xDrive Touring). Tehnologia va fi disponibilă pe toate aceste versiuni începând cu luna noiembrie.

Nemții mizează pe un starter/generator la 48V și pe o baterie tot la 48 de volți. Conform oficialilor BMW, acest sistem va "hrăni" anumite componente electrice ale mașinii, va ajuta la obținerea unui consum de carburant mai mic și, în anumite condiții, va oferi un plus de resurse. Producătorul german menționează că în urma introducerii sistemului mild-hybrid, consumul mediu de carburant a scăzut cu 0.3 litri/100 de kilometri.

În dreptul noutăților pregătite pentru această toamnă, BMW a trecut și pachetul M Performance pentru M135i xDrive.

Mulțumită acestuia, masa totală a Hot Hatch-ului scade cu circa 10 kilograme, iar timpul necesar pentru sprintul de la 0 la 100 km/h este îmbunătățit cu 0.1 secunde (4.7 secunde). Îmbunătățirile pregătite de nemți vizează și noul Seria 8 Gran Coupe. Pentru versiunea M850i xDrive Gran Coupe, BMW a pus pe lista de opționale un plafon din fibră de carbon. Acesta va putea fi comandat și pe alte versiuni de motorizare, însă doar după bifarea pachetului M Sport.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru