BMW pregătește un nou SUV: viitorul Urban X va miza pe arhitectura cu roți motrice față a noului Seria 1

de Cornel Șocariciu
Vineri, 26.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW nu exclude lansarea unui SUV mai mic decât actualele X1 și X2. Conform surselor, acesta va purta numele de Urban X și va miza pe platforma noului Seria 1.

BMW este unul dintre constructorii cu un portofoliu generos în ceea ce privește SUV-urile. Iar gama oferită de nemți a reușit să atragă din ce în ce mai mulți clienți. Conform raportului BMW, în prima jumătate a anului, 45% dintre mașinile comercializate au făcut parte din gama X.

Pentru a-și consolida poziția în acest segment, BMW pregătește un nou SUV. Conform unor surse apropiate companiei, constructorul german va lansa în scurt timp un frate mai mic pentru X1 (foto) și X2. BMW Urban X (Urban Cross) este numele său și va avea o lungime de 4.1 - 4.2 metri. În prezent, cel mai mic SUV din gama nemților este X2, iar lungimea acestuia este de 4.369 de milimetri.

Viitorul BMW Urban X va "împărți" platforma cu actualul Seria 1, ceea ce înseamnă că noul SUV va miza pe o structură cu roți motrice față. Cel mai probabil, motorizările vor fi preluate din gama lui Seria 1, în timp ce vocile apropiate companiei spun că am putea vedea atât versiuni plug-in hybrid, cât și o variantă electrică.

BMW nu este singurul producător premium care s-a gândit să vină pe piață cu un SUV destinat orașului.

Deși Audi are în gamă modelul Q2, în urmă cu câteva luni, oficialii companiei spuneau că se gândesc să introducă un SUV și mai mic. "Să nu fiți surprinși dacă veți vedea mașina în doi sau trei ani, întrucât reacționam rapid la cerințele din piață", a declarat Bram Schot, oficialul Audi.

Via | Autoexpress

Comentarii (4)

  • Micro.nano.pico
    Deja a devenit batalia absurdului in zona asta SUV. Ce naiba mai e Sport la o micro masina? Sau Utility la ea? Ar putea sa nu se opreasca totusi la Seria 1 ca baza! Fac si scutere nemtii astia, nu?..si biciclete..pai hai ma, cu noul SUBike, ce mama ma-sii !!!

    Zici ca e întrecerea socialista a URSS...care se laudau ca CEL MAI INALT PITIC DIN LUME e la ei!
    9 1
  • Sau BMW X0. După care vine BMW X-(minus)1
    4 0
  • Se pregateste usor usor sacrificarea marcii Mini
    2 3
  • Îmi poate explica cineva ce înseamnă ,,roți motrice față"? Cred că toate mașinile au roți motrice față, unele (cu sistemul 4control) având si roți motrice spate... Poate ,,punte motoare față"?!? Nu știu, întreb și eu, poate mă lămurește și pe mine cineva...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru