BMW prezintă noul iX M60: până la 619 CP și 575 de kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 05.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul electric BMW iX a primit o nouă versiune de performanță. Numele său este iX M60, iar constructorul bavarez o descrie ca fiind "ce este mai bun din cele trei universuri i, X și M."

BMW a lansat SUV-ul cu zero emisii iX la finalul anului 2020. Acum, modelul bavarez a primit o nouă versiune de top, denumită iX M60. Aceasta a debutat, în cadrul unei conferințe online, cu ocazia CES (cel mai mare târg dedicat tehnologiei).

BMW descrie noul iX M60 ca fiind "ce este mai bun din cele trei universuri i, X și M."

Noua versiune de top a SUV-ului este echipată cu două motoare electrice care dezvoltă împreună 540 de cai putere și 1.015 Nm. În modul Sport și cu funcția Launch Control activată, puterea crește la 619 CP și 1.100 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3.9 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Bateria cu o capacitate de 105.2 kWh promite o autonomie de până la 575 de kilometri, în ciclul de testare WLTP.

Din punct de vedere estetic, BMW iX M60 se deosebește de celelalte versiuni din gamă prin câteva detalii discrete: emblema M60 de pe hayon, jantele Aero Bi-Color cu diametrul de 21 de inch (cele de 22 de inch sunt opționale), etrierele vopsite în albastru și pachetul exterior, opțional, BMW Individual Titanium Bronze.

Suspensia pneumatică adaptivă, sistemul de direcție integrală și sistemul de frânare M Sport sunt standard.

Tot pe lista cu dotări standard regăsim pachetul Sport, faruri BMW Laser, plafonul panoramic Sky Lounge, sistemul BMW Live Cockpit Professional (instrumentar de bord digital cu ecran de 12.3 inch și display central de 14.9 inch), sistem audio Bowers & Wilkins Diamond Surround, cu 30 de incinte, sistem de climatizare pe patru zone, scaune față ventilate și multe altele.

via BMW

Comentarii (9)

  • Să faci grila aia când nu ești constrâns radiator denotă muuuultă imaginație. La fel și bordul, de-a dreptul penibil, parcă sunt două tablete rezemate de ceva. Cred că au fost desenate de designeri ce au făcut școala on line...
    16 2
  • inexorabil
    @ds, într-adevăr, asistăm la moartea imaginaţiei creatoare…Aspectul general al electrobaroaselor mie, cel puţin, mi se pare oribil. Dar…era de anticipat acest minimalism pe fond high-tech, cu tendinţă de legiferare pentru tot restul existenţei terestre…

    Pardon, eco-high-tech, chit că sună a nonsensul nonsensurilor…dar pentru e-spălaţi pe creier nu înseamnă nicio problemă; dimpotrivă, jubilează băieţii (ei vor să salveze planeta de noxele auto, dar nu şi de tehnologism, adică de principalul obiect al subjugării lor psihologice – atenţie, a nu se confunda tehnologismul cu tehnologia).
    13 6
  • e superba... si masina si prezentarea. unde puteau sa duca un bmw eco daca nu pe o plaja, pana in apa... trebuiau sa mai traga pe cineva cu placa si era meltenism 100% ....
    14 4
  • Seriff
    Trendul asta cu 2 tablete lipite cu superglue pe bord e cel mai hidos trend din istorie, efectiv toate masinile arata la fel, nu le deosebeste decat sigla de pe volan, absolut oribile, nu mai au nici o personalitate, toti au copiat Tesla, dar unul nu s-a gandit ca Tesla e oribila.
    10 7
  • Nimic nu-i frumos sau cat de cat acceptabil la masina asta, nici pe dinafara, nici pe dinauntru. Rusine bmw. Alta data faceati masini frumoase.
    9 3
  • Edikkk
    Multă putere, mult spaţiu, foarte fățoasă, range km foarte bun, încarcă repede, preţul e ok (oricum BMW termice din clasa ei, avea aceste preţuri)

    A bifat toate atuurile.
    Bravo BMW
    2 16
  • ...Foarte fățoasă? Eu zic că-i chiar vomitiv de fățoasă, Edikkk...:-)
    Și f. ecologică-n plus la 2,6 tone.
    Cât despre prețul ”ok” (ți-l zic eu - 132.000 € fără vreo opțiune), miram-aș să ispitească prea mulți încălziriști, oricât de gros le-ar fi portofelul.
    Și de neted cerebelul...:-P
    16 0
  • Să prezinți un BMW pe plajă și în apa mării, asta înseamnă să știi cui te adresezi! Sper că nu au greșit cumva și au pus manetă de semnalizare...
    7 1
  • iX M60 asdf...
    Este pickup dar Rivianul fara sigle cu M, are 800CP si cu toate ca e un pickup, din punctul meu de vedere este mult mai frumos.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru