BMW: primul prototip al unui model Neue Klasse de serie va fi prezentat în septembrie

de Tiberiu Safta
Vineri, 04.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat oficial că va prezenta în curând prima versiune de serie bazată pe noua arhitectură Neue Klasse pentru mașini electrice. Prezentarea noului model va avea loc în septembrie.

În cadrul unei ședințe în care au fost dezvăluite rezultatele financiare ale Grupului BMW după primul semestru din 2023, Oliver Zipse, șeful grupului bavarez, a anunțat că BMW va prezenta un nou model electric în primele zile ale lui septembrie. Mai exact, este vorba despre un prototip al primului model de serie bazat pe noua arhitectură Neue Klasse, care va debuta pe piață abia în 2025.

Primul astfel de model va fi un sedan care ar putea fi asemănător la nivel estetic cu conceptul BMW i Vision Dee, prezentat la începutul acestui an. Deocamdată, nu există mai multe detalii despre noul model. Știm doar că acesta va fi dezvăluit oficial în 2 septembrie.

Prezentarea acestui model va avea loc la aproape 61 de ani de când BMW a lansat seria originală Neue Klasse, în 1962. Acea serie de modele a propulsat marca bavareză către popularitate și către un viitor strălucit după o perioadă în care BMW era la un pas să intre în faliment. Numele Neue Klasse este atribuit acum noii platforme pentru viitoarea generație de modele electrice ale mărcii.

Primul model va fi produs în Ungaria, la uzina de la Debrecen.

Acesta va fi urmat de un SUV compact, iar apoi vor urma și alte modele bazate pe aceeași platformă. Toate viitoarele modele vor primi o generație nouă de acumulatori, care promit o autonomie mărită cu până la 30% față de actualele modele electrice.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru