BMW X7, confirmat oficial

de Bogdan Mirică
Luni, 31.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunţat că va produce şi un frate mai mare al lui X5. El va avea 7 locuri, va fi produs la uzina din Spartanburg, Statele Unite, şi se va numi X7.

Urmareste Automarket
La sfârşitul săptămânii trecute, BMW a demarat producţia noului X4 la uzina sa din Spartanburg, California. Cu această ocazie, BMW a sărbătorit şi 20 de ani de producţie pe teritoriul Statelor Unite.

Din 1994 şi până în prezent, amplasamentul BMW din Spartanburg s-a transformat dintr-o simplă uzină într-un adevărat centru de excelenţă pentru SUV-urile constructorului bavarez.

BMW X3, X5, X5 M, X6 M şi acum X4 vor fi produse în cadrul uzinei americane.

Viitorul X7 va fi eficient şi va garanta performanţe de top.

Norbert Reithofer
preşedinte BMW
Ceremonia de inaugurare a producţiei a marcat şi prezenţa lui Norbert Reithofer, preşedintele BMW, care a profitat de ocazie pentru a anunţa debutul unui viitor model 4x4. După cum anticipam şi noi tot săptămâna trecută, BMW îşi doreşte un SUV mai mare, poziţionat deasupra actualului X5. Modelul se va lansa în 2017, va avea şapte locuri şi se va numi, cum altfel, decât X7.

Maşina va fi produsă tot la Spartanburg, uzina americană urmând să fie martora unei investiţii de un miliard de dolari.

Esential 20 de ani de producţie pe teritoriul Statelor Unite sărbătoreşte BMW.
2017 este anul în care se va lansa noul SUV BMW X7.

Banii vor fi folosiţi pentru a face loc pe linia de producţie noului SUV, dar şi pentru a creşte capacitatea uzinei de la 300.000 de unităţi, cât este în prezent, la 450.000 de exemplare pe an.

Creşterea producţiei va fi sinonimă şi cu angajarea a încă 800 de oameni, ridicând astfel numărul forţei de muncă la 8800 de angajaţi. De asemenea, infuzia de capital va face din fabrica de la Spartanburg cel mai mare centru de producţie globală BMW.

„Cu noul BMW X7, ne dedicăm unui alt model X, de dimensiuni mai mari, care va fi produs tot la uzina noastră din Spartanburg pentru întreaga cerere globală. Decizia de a produce aici X7 reafirmă încrederea pe care o acordăm pieţei din Statele Unite,” a declarat Norbert Reithofer.

Comentarii (3)

  • Hm..un rival pentru GL Class . Va fi interesant de vazut :) .
    11 2
  • Spartanburg, South Carolina. California e pe coasta cealalta :)

    GL are in sfarsit un adversar pe masura. Prea s-a lafait de unul singur din 2007 intr-un segment in care n-a avut practic concurenti. Poate le mai scad un pic preturile cu ocazia asta. Desi am mari indoieli :)
    5 5
  • acum poate nu va mai mirati de ce e nevoie de un grandios X6 sau X7, ....poate se potrivesc f bine pietei americane? si la noi de altfel, ptr rotunjorii nostrii de toate felurile
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru