BMW XM a fost cea mai vândută mașină exotică în Europa, în 2023

de Tiberiu Safta
Duminica, 21.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul BMW XM a fost cel mai vândut model din clasa mașinilor exotice în Europa, în 2023. SUV-ul de lux a fost vândut în peste 3100 de exemplare pe Bătrânul Continent, dintre care 55 au ajuns în România.

În 2023, piața mașinilor exotice a crescut cu 16.4%, potrivit datelor furnizate de DataForce. Astfel, pe Bătrânul Continent au fost vândute 19.221 de astfel de mașini.

Cel mai vândut model exotic în Europa a fost BMW XM. Modelul dezvoltat integral de către divizia de performanță BMW M și-a găsit 3133 de clienți pe continentul nostru. Dintre acestea, 55 de exemplare au fost vândute în România. BMW XM a devenit, de altfel, cel mai bine vândut model al diviziei BMW M pe piața noastră.

Modelul bavarezilor este urmat de Lamborghini Urus, care s-a vândut în 1908 exemplare. Aproape 30 de unități ale modelului exotic italian au ajuns în România. Podiumul este completat de Bentley Bentayga, cu 1325 de bucăți vândute în Europa, dintre care 24 de exemplare au fost comercializate în țara noastră.

Clasamentul primelor 10 modele exotice vândute anul trecut în Europa este completat astfel: Lamborghini Huracan (1047 de exemplare), Ferrari 296 GTB (1015 unități), Aston Martin DBX (991 de bucăți), Ferrari SF90 Stradale (787 de mașini), Ferrari Roma (733 de vehicule) și Ferrari 812 GTS (729 de exemplare).

via Economica

Comentarii (7)

  • nobody
    Stiu ca in general oamenii isi cumpara masina cu inima, nu cu mintea, dar totusi...
    9 0
  • Johnny
    In.mod cert lipsesc date, de ex Ferarri Purosangue are lista de comenzi oprita pe 2 ani... Sau poate nu se vinde binr ca nu are nicio tableta agata improvizat pe bord ;)
    2 0
  • Nu mă așteptam sa aibă succes în Europa, doar in SUA, China, Orient.

    Probabil marja de profit este de 50%, adică aproximativ 100.000 euro, dacă vând câteva zeci de mii pe toată perioada planificată producției, înseamnă miliarde profit, cu acesti bani finanțează și modele obișnuite, sedan, break, coupe, caroserii care sunt pe cale de dispariție la multe mărci, deci reprezintă un rău necesar, dar poate se opresc la o generație :) .
    4 1
  • George Simion
    https://youtu.be/wHBR5nWIhAs
    0 0
  • oricine
    Și eu care am făcut armata la tancuri mi-aș lua dacă aș putea. Impresionează și în trafic și stând pe loc.
    3 2
  • Seamănă cu casca lui Darth Vader

    :)))))))
    2 0
  • Cum sa zici ca BMW XM e "exotic"?? Poate doar ca design, e iesit din comun... Dar nu ai cum sa compari cu Ferrari, Lamborghini, Aston Martin...
    Sa zicem ca te vezi la o bere cu niste amici si unul iti spune ca are Ferrari, apoi te lauzi si tu ca ti-ai luat un BMW :))) stai sa vezi ca de fapt e exotic, e XM si e urat
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru