Bosch va deschide două noi fabrici în România până la finalul anului

de Bogdan Mirică
Joi, 23.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bosch a anunţat că îşi va extinde operaţiunile de producţie în ţara noastră. Până la finalul lui 2013 vor lua naştere două noi fabrici, însumând investiţii de peste 120 de milioane de euro.

Bosch a organizat astăzi la Bucureşti o conferinţă de presă dedicată rezultatelor financiare înregistrate în 2012. În cadrul evenimentului, compania germană a făcut publice şi planurile sale de extindere în România. Grupul va deschide anul acesta două noi unităţi de producţie şi va investi până la sfârşitul anului peste 120 de milioane de euro în fabricile de la Blaj şi Cluj.

Este o decizie care vine după un 2012 destul de dificil, marcat de un context economic instabil. Bosch a obţinut vânzări de 180 de milioane de euro în România, cu 4.5% mai puţin decât în 2011, dar suficient de optimist pentru a încuraja extinderea operaţiunilor.

Extinderea fabricii de la Blaj

Esential 50 de milioane de euro vor fi investiţi în uzina de la Blaj.
77 de milioane de euro vor fi investiţi în uzina de la Cluj.
180 de milioane de euro este profitul Bosch în România în 2012.
2000 de angajaţi va avea Bosch în România, până la sfârşitul lui 2013.
Fabrica de la Blaj este prima care beneficiază de pe urma acestei decizii.
Lucrările de extindere a amplasamentului şi investiţiile în utilajele de producţie au însumat aproximativ 50 de milioane de euro. Infuzia va permite uzinei să producă senzori de turaţie pentru sistemele de control al şasiului, folosiţi în industria auto. Rolul acestor senzori este de a transmite către sistemul electronic de bord informaţii legate, de exemplu, de viteza de rotaţie a roţii, informaţii esenţiale pentru buna funcţionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS şi ESP.

Pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi, Bosch va crea 300 de noi locuri de muncă, urcând numărul angajaţilor de la Blaj la un total de 900 de oameni.

Fabrică de 77 milioane de euro la Cluj

Cea de a doua investiţie importantă Bosch vizează Clujul. Aici, germanii vor inaugura în ultimul trimestru al acestui an o nouă fabrică de componente auto, responsabilă cu producţia şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă pentru autovehicule.

Până la inaugurare sunt prevăzute investiţii de 77 de milioane de euro, ce urmează a fi folosiţi pentru dezvoltarea unui amplasament pe o suprafaţă de 38.000 de metri pătraţi.

Fabrica va oferi un loc de muncă pentru 300 de oameni, aflaţi deja în mai multe stagii de pregătire dincolo de hotare.

La începutul anului 2013 Bosch avea în România 1.400 de angajaţi. Dezvoltarea activităţilor locale de producţie va contribui însă la creşterea acestui număr până la finalul anului 2013, astfel că Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajaţi la noi în ţară.

Comentarii (3)

  • Great News!
    Hai ca usor usor se pune si trenul nostru in miscare...
    12 1
  • Acum sa auzim ghiolbanii cum ii injura pe nemti ca ne dau !

    Nu suntem pe drumul cel bun stai linistit se fura extrem de mult. NU suntem in stare sa facem sosele mergem pe infrastrustura de acum 25 de ani cu un umar inzecit de masini!
    13 3
  • Marius
    Cereti salarii mari pt noi si relativ mici pt ei , nu mergeti pe 500 euro min1200 brut !
    Au de unde da ....
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru