Șeful Bosch susține că deficitul de semiconductori se poate prelungi până în 2022

de Paul Cosma
Miercuri, 19.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CEO-ul Bosch, Volkmar Denner, a tras un semnal de alarmă în privința crizei semiconductorilor auto spunând că problemele ar putea continua și în 2022.

“Ne așteaptă luni dificile, iar situația ar putea rămâne tensionată până în 2022”, a declarat Denner pentru publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung. Această opinie vine pe fondul speranței majorității companiilor auto că actuala criză de semiconductori se va încheia după al doilea trimestru din acest an.

Din nefericire, după problemele cauzate de pandemie lanțului de producție și vânzare, criza semiconductorilor a dat o nouă lovitură companiilor auto, iar lucrurile par să se agraveze.

Herbert Diess, CEO-ul grupului Volkswagen, a declarat la începutul acestei luni că producătorul de automobile se află în „mod de criză” din cauza lipsei continue a cipurilor auto extrem de necesare, adăugând că impactul deficitului se va intensifica și va afecta profiturile în al doilea trimestru al lui 2021.

De asemenea, în ciuda măsurilor luate deja, grupurile Renault și Stellantis se confruntă cu probleme tot mai mari. Conform AutoForecast Solutions, francezii care dețin marca românească Dacia încearcă din răsputeri să echilibreze distribuția cipurilor între uzinele grupului din întreaga lume.

Cu toate acestea, estimările cu privire la impactul crizei asupra producției au mari șanse să fie depășite. Pentru uzina din România, reculul producției ar putea ajunge la 92.800 de unități, adică aproape o treime din capacitate.

Via economica.net

Comentarii (1)

  • El condom pasa
    "Volkmar Denner, a tras un semnal de alarmă" Un fel de Vasile Roaită la fel de comunist doar ca mai modern. Se chinuie astia sa inventeze crize din nimic,criza covid,criza semiconsuctorilor,criza alimentara si ecologica din viitorul apropiat...din criza in criza spre victoria finala a lor.
    13 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru