Producător german: “Stocurile de semiconductori sunt la cel mai scăzut nivel din istorie”

de Paul Cosma
Marti, 03.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul german de semiconductori Infineon a anunţat că stocurile sunt la cel mai scăzut nivel din istorie, estimând că deficitul global de aprovizionare cu cipuri se va prelungi până în 2022.

Criza globală de semiconductori este departe de a se încheia, iar industria auto caută soluții pentru limitarea impactului negativ al acesteia. Între timp, presiunea asupra producătorilor de cipuri este în continuă creștere. 

“Stocurile sunt la cel mai scăzut nivel, cipurile noastre ajung direct din producţie la utilizatorii finali," a declarat directorul general de la Infineon, Reinhard Ploss.

Grupul german Infineon se numără printre cei mai mari producători mondiali de semiconductori, un sector afectat de un dezechilibru între o cerere la cel mai ridicat nivel şi o ofertă insuficientă, în special ca urmare a perturbărilor provocate de criza Covid-19.

La uzina sa din Malayezia, unde lucrează 8.000 de persoane, Infineon a fost nevoit să întrerupă producţia timp de 20 de zile în cursul lunii iunie, din cauza măsurilor locale de carantină. Această închidere s-a tradus printr-o lipsă de producţie cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de semiconductori, a precizat Reinhard Ploss.

Uzina Infineon de la Austin (Texas), care a fost afectată de o furtună în iarna acestui an şi a cărei producţie a avut de suferit, a revenit acum la nivelul obişnuit de producţie.

În acest moment, capacităţile de producţie ale Infineon sunt limitate într-un moment în care lista de comenzi a ajuns la un nivel echivalent cu doi ani de vânzări, ca urmare a apetitului consumatorilor pentru produse electronice.

Acest dezechilibru va persista "până în 2022", a estimat directorul de la Infineon.

Via Agerpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru