Brandul low-cost pregătit de Volkswagen este mai aproape: primul model va fi o maşină electrică pentru piaţa din China

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 05.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va realiza o maşină electrică ieftină în cooperare cu partenerii chinezi de la JAC, iar modelul va purta numele unui nou brand.

Volkswagen a anunţat în 2013 că va lansa un brand low-cost pentru piaţa din China, însă de atunci informaţiile concrete despre acesta au fost aproape inexistente, mai ales după izbucnirea scandalului Dieselgate.

Iată însă că producătorul german face primii paşi concreţi în această direcţie, după ce presa internaţională a anunţat că Volkswagen va lansa o maşină electrică ieftină dedicată pieţei din China.

Modelul electric va fi realizat în cooperare cu partenerii de la Jianghuai Automobile Co. (JAC) şi va fi lansat sub un brand nou al cărui nume nu a fost încă dezvăluit. Unul dintre puţinele detalii cunoscute în acest stadiu este că modelul va fi dezvoltat pe platforma de maşini electrice a celor de la JAC, însă data lansării acestuia nu a fost încă anunţată.

Urmareste Automarket
În paralel, Volkswagen va continua şi colaborările pe care le are deja cu constructorii locali FAW şi SAIC Motor şi ale căror roade se vor vedea în preajma anului 2020.

Decizia celor de la Volkswagen de a colabora la dezvoltarea unui model electric are legătură şi cu schimbările legislative pregătite de China.

Astfel, începând din 2018, constructorii care vând cel puţin 50.000 de unităţi pe an vor fi obligaţi să producă un model electric pe plan local.

Via Autoactu

Comentarii (3)

  • Mai low-cost ca acum ?
    10 7
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Maşina asta ,,electrică ieftină dedicată pieţei din China,, o să aibă pedale și pe locurile din spate.
    2 2
  • krixxus
    Numai europenii sunt mai prosti cand platesc pe masini mai mult decat ar trebui.
    De romani, ce sa mai vorbim. Daca nu-i nimic de furat, nu-i de noi.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru