Britanicii vor să atingă peste 640 km/h cu o motocicletă propulsată de un motor de elicopter

de Alexandru Monenciu
Joi, 29.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul pilot Guy Martin a fost de acord să piloteze o motocicletă cu motor de elicopter. Obiectivul este de a atinge peste 400 de mile pe oră (sau 643 km/h, cu alte cuvinte) și stabilirea unui nou record mondial de viteză pentru motociclete.

La începutul anilor 2000, o companie americană a lansat pe piața celebra motocicletă Y2K, propulsată de un motor cu turbină folosit de elicoptere. De 10 ani încoace, o mână de ingineri britanici lucrează la un proiect asemănător, dar intențiile nu sunt aceleași.

Mai exact, aceștia construiesc o motocicletă capabilă să atingă peste 400 de mile pe oră, sau 643 km/h în limbaj comun. Dacă reușesc, britanicii vor doborî actualul record mondial de viteză (pentru motociclete), stabilit în 2010 de americanul Rocky Robinson (605.7 km/h).

Motocicleta britanicilor este echipată cu un motor Rolls-Royce Gem-42, capabil de 1.200 de cai putere, construit în urmă cu 50 de ani. Acesta a echipat un elicopter Westland Lynx.

Guy Martin, celebrul pilot britanic, deținător al mai multor recorduri pe motocicletă, și participant la legendara cursă Isle of Man TT, a acceptat să piloteze motocicleta.

Doborârea recordului ar putea avea loc anul viitor, dacă totul merge conform planului.

Până atunci, proiectul mai trebuie să treacă printr-o serie de teste.

via Derby Telegraph

Comentarii (3)

  • De 10 ori Ura!
    Uite ca inca mai exista si barbati adevarati nu doar fatalai electrizati!
    8 3
  • tare moshneagu ! :)

    intr-un Almanah Auto din '84-'87, numai stiu, era prezentat un individ ce isi facuse o motocicleta dintr-o felie cu 2 cilindri in V decupata dintr-un motor radial de 12 cilindri de bombardier B-17 (?), american din WW2. Nebunie curata! Tot motorul ala era doar un motor urias :))
    8 1
  • @flanel
    Mai stiu un meserias
    https://en.wikipedia.org/wiki/Burt_Munro
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru