Nokian a doborât recordul de viteză pe gheaţă atingând 336 km/oră cu un Audi RS6

de Dragoș Băltățeanu
Vineri, 15.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul finlandez de anvelope Nokian a doborât recordul de viteză pe gheaţă. Un Audi RS6 dotat cu anvelope Hakkapeliitta 8 a atins 336 km/oră.

Producătorul finlandez de anvelope Nokian a stabilit un nou record de viteză pe gheaţă. Pentru a stabili noul record au folosit un Audi RS6 dotat cu anvelope de iarnă cu ţinte Hakkapeliitta 8 pilotat de Janne Laitinen. Viteza atinsă a fost de 335.71 km/oră, un nou record mondial. Nokian şi-a îmbunătăţit astfel recordul anterior stabilit în 2012, după ce doborâse recordul deţinut de Bentley de 331.61 km/oră.

Nokian este compania care a inventat pneul de iarnă şi se pare că ştie cel mai bine să construiască o anvelopă pentru condiţii extreme. Pentru a stabili acest record, Nokian a folosit un Audi RS6 de generaţie anterioară deţinut de compania finlandeză ca maşină de test. Cei 580 CP şi tracţiunea integrală s-au dovedit a fi un bun partener pentru anvelopele de iarnă Nokian. Pneurile folosite pentru stabilirea acestui nou record sunt anvelope Hakkapeliitta 8 255/35 R20 97T XL. Pentru a ne face o idee ce înseamnă viteza de 336 km/oră, Nokian spune că maşina parcurge 93 metri pe secundă la această viteză.

Urmareste Automarket
Pentru a stabili un record mondial omologat de Guinness, maşina a trebuit să parcurgă distanţa de test în ambele direcţii, iar viteza omologată este media celor două încercări. 

Via Carscoop

Comentarii (2)

  • Stiam ca Nokian sunt super bune - dar daca nu ma insel stirea este de anul trecut. De fapt sunt sigur 100%.
    0 6
  • Rares, e si nu e asa.
    Nokian a stabilit recordul mondial de viteza pe gehata pe data de 6.03.2011 in Golful bothania. cu un Audi RS 6 echipat cu Hakkapeliitta 7. viteza atinsa atunci a fost de 331.61 km/h.

    anul acesta si-au corectat propria lor performanta, dar noile anvelope Nokian Hakkapeliitta 8.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru