Cea mai rapidă maşină electrică din lume: studenţii elveţieni au creat un monopost care ajunge de la 0-100 km/h în numai 1.5 secunde

de Daniel Popescu
Joi, 23.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un grup de studenţi din Elveţia a creat Grimsel, un vehicul care a doborât recordul pentru cea mai rapidă maşină electrică din lume după ce a a ajuns de la 0-100 km/h în numai 1.5 secunde.

Un grup de studenţi din Elveţia a reuşit să intre în Cartea Recordurilor cu ajutorul unei maşini electrice mai puţin obişnuite. Studenţii au conceput singuri o maşină electrică de mici dimensiuni cu structură din fibră de carbon şi aluminiu care cântăreşte doar 167 de kilograme.

Fiecare roată are un motor electric care generează echivalentul a 50 de cai putere, suficient de mult pentru a realiza o performanţă majoră: maşina a fost capabilă să ajungă de la 0-100 km/h într-un interval de numai 1.513 secunde, aşa cum demonstrează şi clipul de mai jos:

Iată şi o analiză tehnica a maşinii construite de studenţii elveţieni. 

Comentarii (1)

  • ceva putred in..elvetia
    Ce industrie auto are Elvetia? Un grup de invatacei de la facultatea de "stiinte aplicate si arte" (WTF ?!) a reusit ce?! :))
    4 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru